Πόλεμος στην Ουκρανία: Wagner εναντίον ρωσικού στρατού - Ποιος κατέλαβε το Σολεντάρ;

Πόλεμος στην Ουκρανία: Wagner εναντίον ρωσικού στρατού - Ποιος κατέλαβε το Σολεντάρ;

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν και ο Σεργκέι Σόιγκου ερίζουν για το ποιού οι δυνάμεις κατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη στην ανατολική Ουκρανία

russia_tank
Πίσω από την εξαιρετικά αιματηρή μάχη για τον έλεγχο του Σόλενταρ, στην ανατολική Ουκρανία, διεξάγεται μια μάχη εντυπώσεων ανάμεσα στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και τη Wagner, τον ιδιωτικό στρατό υπό τον Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Η διαμάχη δεν έχει να κάνει μόνο με την πατρότητα της δύναμης που κατέλαβε την πόλη. Είτε είναι ο τακτικός στρατός είτε είναι οι μισθοφόροι, πρόκειται για μια σπάνια επιτυχία της Ρωσίας έπειτα από έξι μήνες αποτυχιών και υποχώρησης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cprbkqpvgu5d)


Ο Γεβγένι Πριγκόζιν, αρχηγός της Wagner αλλά και εκλεκτός του Κρεμλίνου και προσωπικά του Βλαντίμιρ Πούτιν, έβαλε στη θέση των αντιπάλων το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και αυτό γιατί δεν τους έδωσε τα εύσημα για τη νίκη. Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η Wagner είχε ρόλο στην κατάληψη της πόλης.

Με τον τρόπο της η παραδοχή ήταν μια ήττα στα σημεία για τον Σόιγκου, ο στρατός του οποίου πολεμά δίπλα σε ένα σώμα που στρατολογεί κρατούμενους, ισοβίτες και πάσης φύσεων τυχοδιώκτες και τους ρίχνει στη μάχη παρά τις βαριές απώλειες που έχουν.

Αν κρίνουμε από αναφορές και πληροφορίες από τα μέτωπα, που διακινούνται στα κοινωνικά δίκτυα, και ο στρατός και η Wagner θέλουν να παρουσιάσουν μια νίκη στο Σόλενταρ πάση θυσία και να δηλώσουν ότι η Ρωσία κατέχει πλέον την πόλη, έστω και αν αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Σε αυτό το πλαίσιο οι απώλειες δεν ενδιαφέρουν τις δύο πλευρές.

Εν τω μεταξύ, ενώ οι Ρώσοι ερίζουν για τον κατακτητή το Σολεντάρ, η Ουκρανία επιμένει πως υπάρχουν θύλακες αντίστασης μέσα στην πόλη και κατηγορεί τη Μόσχα για προπαγάνδα.



Ειδήσεις σήμερα:

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σύσσωμη η οικογένειά του για το τρισάγιο στο Α’ Νεκροταφείο - Δείτε φωτογραφίες

Μητσοτάκης: Όσοι φωνάζουν ότι θα έρθουν νύχτα, θα προσγειωθούν απότομα στην πραγματικότητα

WSJ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν ζητά την έγκριση του Κογκρέσου για πώληση μαχητικών σε Ελλάδα και Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης