Νέες καταγγελίες Ναβάλνι: Η Μόσχα με έχει φυλακή για να «σπάσει» την υγεία μου - Μου δίνουν άγνωστα φάρμακα

Νέες καταγγελίες Ναβάλνι: Η Μόσχα με έχει φυλακή για να «σπάσει» την υγεία μου - Μου δίνουν άγνωστα φάρμακα

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αλεξέι Ναβάλνι καταγγέλει τις ρωσικές αρχές για τον τρόπο που τον μεταχειρίζονται στις φυλακές

navalny_jail
Για επιδείνωση στην κατάσταση της υγείας του έκανε λόγο ο φυλακισμένος Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι σε ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί «μέρος μιας σκόπιμης στρατηγικής των ρωσικών αρχών».

Επιπλέον, ο Ναβάλνι, που παραπονέθηκε για έντονους πόνους στην πλάτη, ευρισκόμενος για μεγάλο χρονικό διάσρτημα στην απομόνωση, κατήγγειλε επίσης ότι του έκαναν ένεση με άγνωστα φάρμακα.

«Δείτε πώς λειτουργεί το σύστημα όταν δεν επιτρέπεται να χτυπήσετε ένα άτομο, αλλά η ηγεσία σας διέταξε να του κάνετε κακό», ανέφερε η ανάρτηση του Ναβάλνι στο Twitter.



«Για παράδειγμα, έχω πρόβλημα με τη σπονδυλική μου στήλη. Είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνει κάποιος για να κάνει το πρόβλημα χειρότερο: να με κρατήσει όσο το δυνατόν πιο ακίνητο», είπε ο 46χρονος Ναβάλνι, ο οποίος μπορεί να κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των δικηγόρων και των συμμάχων του.

«Αν κλείσεις ένα άτομο σε ένα κελί τιμωρίας, όπου μπορεί είτε να στέκεται είτε να κάθεται σε ένα σιδερένιο σκαμνί για 16 ώρες την ημέρα, μετά από ένα μήνα σε τέτοιες συνθήκες ακόμη και ένας υγιής άνθρωπος θα έχει αναμφίβολα πόνους στην πλάτη. Πέρασα τους τελευταίους 3 μήνες έτσι. Φυσικά, η πλάτη μου πονάει πολύ» σημείωσε.

Ο Ναβάλνι δήλωσε ότι ζητούσε για ενάμιση μήνα να δει γιατρό. Όταν τελικά ήρθε ένας γιατρός, τον εξέτασε - όπως είπε - για μόλις πέντε λεπτά και αρνήθηκε να του πει τη διάγνωση ή τι του συνταγογραφούσε.

Είπε ότι στη συνέχεια του έκαναν ενέσεις και όταν ρώτησε τι περιείχαν, του είπαν: «Κάνουμε ένεση ό,τι έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός. Βιταμίνη Β, για παράδειγμα».

Κλείσιμο
Οι ενέσεις δεν βοηθούν, είπε, «και γενικά, αισθάνομαι λίγο άβολα να μου κάνουν ενέσεις με ένα άγνωστο φάρμακο».

Το Reuters ζήτησε τον σχολιασμό των αναφερόμενων του Ναβάλνι από την ομοσπονδιακή υπηρεσία φυλακών που είναι υπεύθυνη για το σωφρονιστικό συγκρότημα ανατολικά της Μόσχας όπου κρατείται ο Ρώσος πολιτικός, ωστόσο δεν υπήρξε άμεση απάντηση.



Η ανάρτηση στο Twitter περιελάμβανε εικόνες από τα ιατρικά αρχεία του Ναβάλνι, τα οποία, όπως είπε, του δόθηκαν ένα μήνα αφότου ζήτησε να τα δει.

Τα χειρόγραφα φύλλα ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν στη μορφή με την οποία εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο. Περιλάμβαναν μια αναφορά σε "εκφυλιστική-δυστροφική νόσο της σπονδυλικής στήλης" και ανέφεραν ότι συχνά παραπονιόταν για πόνο στην πλάτη και το δεξί ισχίο του, καθώς και για μούδιασμα και στα δύο πόδια. Ένα σημείωμα ανέφερε ότι ο Ναβάλνι είχε αρνηθεί τη σύσταση να μιλήσει με ψυχίατρο.

Ο πολέμιος του Πούτιν εκτίει ποινές συνολικής διάρκειας 11-1/2 ετών με κατηγορίες που περιλαμβάνουν απάτη και ασέβεια προς το δικαστήριο. Ο Ναβάλνι, οι σύμμαχοί του και οι δυτικές κυβερνήσεις και ομάδες δικαιωμάτων λένε ότι «έπεσε θύμα κατασκευασμένων κατηγοριών που σχεδιάστηκαν για να τον φιμώσουν».


Ειδήσεις σήμερα:

Οι διαδρομές χρήματος στο Qatargate, οι κοριοί και ο «ιστός» των 12 ΜΚΟ

Με ιστορική ζέστη θα γίνει η Πρωτοχρονιά - Πότε έρχεται η αλλαγή του καιρού

Ο μύθος της Rolex - Κέρδη δισεκατομμυρίων και μυστικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης