Ιράν: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μαθήτρια γιατί δεν τραγούδησε υπέρ του καθεστώτος

Ιράν: Αστυνομικοί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου μαθήτρια γιατί δεν τραγούδησε υπέρ του καθεστώτος

Άνδρες των αρχών ασφαλείας είχαν απαιτήσει από τα κορίτσια να τραγουδήσουν υπέρ του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και όταν αρνήθηκαν άρχισαν να τις χτυπούν βάναυσα

panahi
Μια μαθήτρια στο Ιράν φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου μέσα στην τάξη της γιατί αρνήθηκε να τραγουδήσει ύμνο υπέρ του καθεστώτος, περιστατικό που έρχεται σε συνέχεια των αντιδράσεων μαθητριών που αντιδρούν στη μαντίλα.

Συνδικαλιστική ένωση των εκπαιδευτικών ανέφερε ότι το θύμα είναι 16 ετών και ονομάζεται Άσρα Παναχί. Το περιστατικό του ξυλοδαρμού συνέβη στις 13 Οκτωβρίου στην πόλη Αρνταμπίλ.

Άνδρες των αρχών ασφαλείας είχαν απαιτήσει από τα κορίτσια να τραγουδήσουν υπέρ του ανώτατου ηγέτη της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Όταν αρνήθηκαν οι άνδρες άρχισαν να χτυπούν τα κορίτσια, με αποτέλεσμα κάποιες να χρειαστούν νοσηλεία. Μεταξύ τους ήταν και η Παναχί, η οποία πέθανε από τα τραύματα στο νοσοκομείο.

Οι αρχές αρνούνται ότι συνέβη το περιστατικό. Σε κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα εμφανίστηκε μάλιστα ένας άνδρας που δήλωσε θείος της Παναχί, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η 16χρονη πέθανε εξαιτίας συγγενούς καρδιοπάθειας από την οποία έπασχε.

Μαθήτριες σε όλο το Ιράν, όπως σημειώνει ο Guardian, συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, η οποία πέθανε έπειτα από τη σύλληψή της γιατί δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ. Βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτυώσης δείχνουν μαθήτριες στα σχολεία τους χωρίς χιτζάμπ ή να αποκαθηλώνουν εικόνες του αγιατολάχ, ακόμη και να βγαίνουν στο δρόμο με ακάλυπτο το κεφάλι τους.

Οι αρχές έχουν απαντήσει με επιδρομές σε σχολεία, συλλήψεις, ακόμη και δακρυγόνα μέσα σε σχολικές μονάδες.



Ειδήσεις σήμερα:

Το Nammos τρέχει... στο Κατάρ για να προλάβει το Μουντιάλ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Γιατί κατέρρευσε σε οκτώ μήνες ο «κόκκινος στρατός»

Τζέιμς Κόρντεν: Σάλος με τη συμπεριφορά του παρουσιαστή - «Εφαγε πόρτα» από τον ιδιοκτήτη του Balthazar

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης