Πακιστάν - ΟΗΕ: Συγκεντρώνει 816 εκατ. δολάρια για αποφυγή της έξαρσης υδατογενών ασθενειών

Πακιστάν - ΟΗΕ: Συγκεντρώνει 816 εκατ. δολάρια για αποφυγή της έξαρσης υδατογενών ασθενειών

Πενταπλασιάστηκε το αρχικό ποσό για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών από τις φονικές πλημμύρες του καλοκαιριού - Αντιμέτωπη η χώρα, τώρα, με «δεύτερο κύμα θανάτου και καταστροφής»

000_32E62BB
Ο ΟΗΕ πενταπλασίασε στα 816 εκατομμύρια δολάρια το ύψος της βοήθειας που απευθύνει έκκληση να συγκεντρωθεί για το Πακιστάν από 160 εκατομμύρια που ζητούσε προηγουμένως, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να τεθεί υπό έλεγχο μια έξαρση των υδατογενών ασθενειών μετά τις χειρότερες πλημμύρες που αντιμετώπισε ποτέ η χώρα εδώ και δεκαετίες, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Σχεδόν 1.700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές την εποχή των μουσώνων και το λιώσιμο των παγετώνων στο βόρειο Πακιστάν. Την κρίση αυτή η πακιστανική κυβέρνηση και ο ΟΗΕ αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή.

"Τώρα εισερχόμαστε σε ένα δεύτερο κύμα θανάτου και καταστροφής", δήλωσε ο Τζούλιεν Χάρνεϊς, ο Συντονιστής Ανθρωπιστικών Υπηρεσιών του ΟΗΕ για το Πακιστάν σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

"Θα υπάρξει αύξηση της νοσηρότητας μεταξύ των παιδιών και θα είναι αρκετά τρομερή αν δεν δράσουμε γρήγορα για να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση στην αύξηση της παροχής υπηρεσιών υγείας, διατροφής, ύδρευσης και αποχέτευσης στις πληγείσες περιοχές", επεσήμανε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ηλεκτρονικές πληρωμές - e-wallet: Από 1η Νοεμβρίου η δυνατότητα επίδειξης εγγράφων σε τράπεζες και εταιρείες τηλεφωνίας

Καβάλα: Ο 56χρονος ήταν κακότροπος και έβριζε μονίμως

Η κοκκινομάλλα αστυνομικός που έπιασε τον «Εσκο» της συμμορίας στην Πολυτεχνειούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης