Φινλανδία: Παραμένει πυκνή η κίνηση στα σύνορα με Ρωσία - Πάνω από 7.000 άνθρωποι μπήκαν χθες στη χώρα

Φινλανδία: Παραμένει πυκνή η κίνηση στα σύνορα με Ρωσία - Πάνω από 7.000 άνθρωποι μπήκαν χθες στη χώρα

Η Φινλανδία εξετάζει τον αποκλεισμό της εισόδου στο έδαφός της περισσότερων Ρώσων, καθώς η κυκλοφορία από την γειτονική της χώρα στα ανατολικά αυξήθηκε χθες, Πέμπτη, μετά την κήρυξη μερικής επιστράτευσης

finland_russia
Η διέλευση οχημάτων στην Φινλανδία από τα νοτιοανατολικά της σύνορα με τη Ρωσία εξακολουθούσε να είναι πυκνή σήμερα, ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των Ρώσων που εισήλθαν στη χώρα χθες, Πέμπτη, ήταν υπερδιπλάσιος από αυτόν της προηγούμενης Πέμπτης.

Η Φινλανδία εξετάζει τον αποκλεισμό της εισόδου στο έδαφός της περισσότερων Ρώσων, καθώς η κυκλοφορία από την γειτονική της χώρα στα ανατολικά αυξήθηκε χθες, Πέμπτη, μετά την κήρυξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μερικής επιστράτευσης.

Long queues at Russia's border with Georgia and Finland after Putin orders war call-up


"Σήμερα το πρωί εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία (...) ίσως και να έχει αυξηθεί λίγο από χθες", Πέμπτη, δήλωσε εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής σήμερα το πρωί.

Περίπου 7.000 άνθρωποι εισήλθαν από τη Ρωσία χθες, περίπου 6.000 από αυτούς Ρώσοι, κάτι το οποίο σημαίνει αύξηση 107% σε σύγκριση με την ίδια ημέρα πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με την συνοριοφυλακή.

Κλείσιμο


Τρεις άνθρωποι έκαναν αίτηση για την χορήγηση ασύλου χθες. Κανένας δεν είχε αιτηθεί άσυλο την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε.

Τα φινλανδικά συνοριακά περάσματα παραμένουν μεταξύ των λίγων σημείων εισόδου στην Ευρώπη για τους Ρώσους μετά το κλείσιμο από σειρά χωρών τόσο των φυσικών συνόρων όσο και του εναέριου χώρου τους σε αντίδραση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ουρά που σχηματιζόταν σήμερα ήταν η μεγαλύτερη στο πολυσύχναστο μεθοριακό πέρασμα της Βαάλιμαα, έφτανε τα περίπου 500 μέτρα και ήταν μεγαλύτερη από αυτές την ίδια μέρα τις προηγούμενες εβδομάδες, σημείωσε ο εκπρόσωπος. Οι ουρές ήταν επίσης "πιο μεγάλες από το φυσιολογικό" στο δεύτερο μεγαλύτερο μεθοριακό πέρασμα, αυτό της Νούιγιαμάα, σύμφωνα με την φινλανδική συνοριοφυλακή.



Ειδήσεις σήμερα:

25χρονος ομολόγησε τη δολοφονία του 52χρονου στη Καβάλα

Πόρτα-πόρτα και με απειλές ξεκίνησαν τα δημοψηφίσματα στις κατεχόμενες περιοχές στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης