Βρετανία: Η ιπτάμενη «Βασίλισσα Ελισάβετ» βρίσκεται πλέον στη φυλακή - Τι συνέβη

Βρετανία: Η ιπτάμενη «Βασίλισσα Ελισάβετ» βρίσκεται πλέον στη φυλακή - Τι συνέβη

Ο κασκαντέρ που είχε ντουμπλάρει τη Βασίλισσα, στην πτώση από ελικόπτερο με αλεξίπτωτο, καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση

elis
Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου τo 2012, οι θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου – και ολόκληρη η υφήλιος σε βίντεο - είδαν τη Βασίλισσα Ελισάβετ να πηδά από ένα ελικόπτερο παρέα με τον Τζέιμς Μποντ πάνω από το Στάδιο και να ανοίγει το αλεξίπτωτό της με την Βρετανική σημαία. Λίγα λεπτά μετά η Βασίλισσα Ελισάβετ, έκανε την επίσημη είσοδό της στο πλάι του πρίγκιπα Φίλιππου.

Αν και στο βίντεο, στη συνάντηση της Βασίλισσας με τον Τζέιμς Μποντ (Ντάνιελ Κραιγκ) στο Παλάτι του Μπάκινγαμ και την επιβίβασή της στο ελικόπτερο – για μια νέα μυστική αποστολή μαζί του- η Βασίλισσα έπαιξε τον εαυτό της, στην πτώση από το ελικόπτερο με το αλεξίπτωτο προτίμησε – για το καλό της Μεγάλης Βρετανίας- να την ντουμπλάρει ένας κασκαντέρ, ο οποίος ήταν ντυμένος ακριβώς όπως η Βασίλισσα στην τελετή έναρξης.

Ο κασκαντέρ αυτός ήταν ο Γκάρι Κόνερι από το Όφορντσιρ, όπως αποκάλυψε την επόμενη ημέρα το Sky News. Τον προηγούμενο Μάιο είχε γίνει ο πρώτος αλεξιπτωτιστής που έκανε επιτυχημένο άλμα χωρίς αλεξίπτωτο. (πήδηξε από ύψος 2.400 ποδιών από ένα ελικόπτερο χρησιμοποιώντας μια ειδικά κατασκευασμένη «φτερωτή στολή»).Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Κόνερι - που πήδηξε ντυμένος όπως η Βασίλισσα και κρατώντας μια τσάντα - είπε ότι το κόλπο χρειάστηκε μήνες για να τελειοποιηθεί. Έκανε αρκετά δοκιμαστικά άλματα σε διάφορα αεροδρόμια και πάνω από το στάδιο.

Ο καβγάς για το ποιος θα πάει να κλείσει το φως

Η ιπτάμενη «Βασίλισσα Ελισάβετ» όμως της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, 53 ετών σήμερα, βρίσκεται πλέον πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, αφού καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για βαριά σωματική βλάβη – χωρίς πρόθεση- σε μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας επειδή «έχασε την ψυχραιμία του» και έσπρωξε την πρώην κοπέλα του κάτω από τις σκάλες.

Ο Κόνερι χτύπησε το κεφάλι της τότε συντρόφου του, Τάνια Μπρας, στην κουπαστή της σκάλας και στη συνέχεια την έσπρωξε με αποτέλεσμα να πέσει από τη σκάλα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου lockdown. Η γυναίκα έσπασε τον ώμο της και είχε ένα άσχημο κόψιμο στο κεφάλι. Το ζευγάρι ήταν μέχρι τότε μια χαρά και έπινε το κρασί του, όταν άναψε ο καβγάς μεταξύ τους για το ποιος θα πάει να σβήσει το φώς και να κλείσει την πόρτα του κήπου…
image_6483441__3_
image_6487327
Κλείσιμο


Ο δικαστής, κατά τη διάρκεια της δίκης την Τρίτη, υποστήριξε ότι ο Κόνερι δεν έδειξε «καμία απολύτως μεταμέλεια» για τον τραυματισμό της Μπρας και ότι δεν αποδέχτηκε την υπαιτιότητά του στο περιστατικό. Κατά την απαγγελία της απόφασης, ο Κόνερ απλώς ανοιγόκλεισε τα μάτια του 13 φορές και γύρισε να κοιτάξει το ακροατήριο. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών και θα πρέπει να εκτίσει το μισό από αυτό το διάστημα πριν αποκτήσει το δικαίωμα αποφυλάκισης.

O Εισαγγελέας Τζόναθαν Στόουν είπε στην αγόρευσή του προς τους ενόρκους:«Πρόκειται για μια άσχημη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των υποθέσεων συνεχίζεται πίσω από κλειστές πόρτες, πίσω από κουρτίνες, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Έχετε ακούσει αρκετούς μάρτυρες να μιλούν για τον κύριο Κόνερι με τα καλύτερα λόγια. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι ένας υπέροχος τύπος στη δουλειά, στην παμπ, στο γήπεδο του γκολφ. Όμως κανένας από αυτούς δεν είπε ότι έριξε μια ματιά από το παράθυρο, όταν ο κατηγορούμενος και η κα Μπρας είναι μόνοι στο σπίτι, όταν εκείνος έχει το πάνω χέρι.»

Σε μια δήλωση που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η Μπρας, η οποία δεν ήταν παρούσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, είπε: «Η επίθεση από τον Γκάρι είχε τεράστιο αντίκτυπο σε μένα και δεν έχω αναρρώσει ακόμη πλήρως μέχρι σήμερα. Είχε επίσης τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχική μου υγεία. Με παρακολουθεί ψυχολόγος και δεν ξέρω πώς θα το είχα περάσει χωρίς την υποστήριξή τους. Θέλω ο Γκάρι να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έχει κάνει ». Την εποχή του περιστατικού η Μπρας έπαιρνε συνταγογραφούμενα φάρμακα για διπολική διαταραχή.

«Στιγμιαίο κάρμα» και 18 μήνες φυλάκιση

Η υπεράσπιση υποστήριξε ότι ο Κόνερι είναι ένας άνθρωπος με καλό χαρακτήρα που δεν είχε καμία προηγούμενη καταδίκη και πως αυτό ήταν ένα ατυχές περιστατικό στις σκάλες, ως αποτέλεσμα μιας διαφωνίας για το ποιος θα έσβηνε το φως και ποιος θα έκλεινε την πόρτα του κήπου. «Αν και φυσικά επήλθε τραυματισμός» είπε η υπεράσπιση «εν τούτοις δεν ήταν σοβαρός ή μόνιμος, μη αναστρέψιμος. Ακούσατε μάρτυρες που μιλούν πολύ καλά γι 'αυτόν και από την άποψη της επαγγελματικής του ζωής, πώς τον εκτιμούν ως κάποιον στον οποίο μπορούν να απευθυνθούν. Ελπίζω ότι αυτό μιλάει για τον χαρακτήρα του». Η συνήγορος υπεράσπισης είπε ακόμη ότι το περιστατικό είχε αντίκτυπο στην καριέρα του Κόνερι: «Αυτή η υπόθεση έχει τραβήξει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που είχε αντίκτυπο στη δουλειά του. Είναι ένα μοναδικό πεδίο εργασίας και ως αποτέλεσμα της δίκης το τηλέφωνό του δεν χτυπά όπως παλιά.».

Όταν η σύντροφος του Κόνερι μετά το χτύπημα και το σπρώξιμο από τον σύντροφό της προσγειώθηκε στη βάση της σκάλας, ο Κόνερι της είπε: «Στιγμιαίο κάρμα», κάτι που και ο ίδιος παραδέχθηκε στην Αστυνομία. Ο δικαστής επέκρινε τον Κόνερι, όπως φάνηκε, και για την απάντησή του στην σύντροφό του μετά το περιστατικό- «Στιγμιαίο κάρμα» -λέγοντας: «Είναι σαφές ότι δεν δείξατε μεταμέλεια για αυτό που συνέβη, καθώς δεν αναλάβατε καμία ευθύνη. Εξακολουθείτε να αποτελείτε κίνδυνο. Όπως κι αν συμπεριφερόταν η σύντροφός σας , δεν της άξιζε να την σπρώξουν κάτω από τις σκάλες»…

image_6483441__2_
image_6483441__1_


Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πτώση της θερμοκρασίας από την Κυριακή

Κληρονομιά ακινήτου: «Οδηγός επιβίωσης» με την εφορία

Γερμανία: Αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα σε εκδήλωση του Όλαφ Σολτς - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης