Η Bild επιτίθεται σε Μακρόν και Μητσοτάκη για Μπιν Σαλμάν

Η Bild επιτίθεται σε Μακρόν και Μητσοτάκη για Μπιν Σαλμάν

Η επίθεση της εφημερίδας στην ελληνική κυβέρνηση έρχεται λίγες ημέρες μετά το καυστικό άρθρο της σύμφωνα με το οποίο οι Γερμανοί πληρώνουν τις νέες οικιακές συσκευές των Ελλήνων

Mitsotakis-Al-Saud-mak2
«Το δείπνο της ντροπής», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Bild» σχολιάζοντας την επίσκεψη του Σαουδάραβα πρίγκιπα του «τρόμου»- όπως τον αποκαλεί- Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, στο Μέγαρο των Ηλυσίων, με τον Γάλλο πρόεδρο να του σφίγγει το χέρι στο Ελιζέ.

Η γερμανική εφημερίδα επιτίθεται όχι μόνο στον Εμανουέλ Μακρόν αλλά και στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που υποδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο Σαουδάραβας αιμοσταγής σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επισκέπτεται την Ευρώπη με τον Μακρόν και τον Μητσοτάκη να του ανοίγουν το δρόμο για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει:

«Με την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη, μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (2018), ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν θέλει να ανακτήσει διπλωματική βάση στη Δύση».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του επιφύλαξε ''θερμή υποδοχή'' στην Αθήνα την Τρίτη, όπως είπε ο Μπιν Σαλμάν», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

«Η Ελλάδα έστρωσε το ''κόκκινο χαλί'' για να καλωσορίσει τον ''σεΐχη του τρόμου''», γράφει η λεζάντα στη φωτογραφία που έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της η «Bild».

Κλείσιμο
Η γερμανική εφημερίδα δεν σταματάει όμως εκεί...

«Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι δύσκολα θα ενδιαφερθούν για πιθανές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία», προσθέτει το δημοσίευμα και συνεχίζει:

«Εκτός από μερικές γελοιογραφίες σε ελληνικές ημερήσιες εφημερίδες... δεν υπήρξαν αντιδράσεις για την επίσκεψη του Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό: ο διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας ξεναγήθηκε το βράδυ στην Ακρόπολη και την επόμενη μέρα, υπουργοί και επιχειρηματίες και από τις δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαια για στενότερη συνεργασία».

«Την περίοδο που κλιμακώνεται η ένταση με τη γειτονική Τουρκία, η Αθήνα επεκτείνει τις επαφές της στη Μέση Ανατολή», επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας ότι οι Έλληνες ευελπιστούν και σε σαουδαραβικές επενδύσεις, για παράδειγμα στον τουρισμό».

Μετά την Αθήνα, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επισκέφθηκε το Παρίσι όπου δείπνησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Το θλιβερό μήνυμα πίσω από αυτό είναι το εξής: σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία Κασόγκι, ο ''σεΐχης του τρόμου'' γίνεται σταδιακά και πάλι κοινωνικά αποδεκτός στην Ευρώπη», υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η γερμανική εφημερίδα «Bild» επιτίθεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση καυστικού άρθρου, που ανέφερε ότι οι Γερμανοί θα πληρώσουν για τις νέες οικιακές συσκευές των Ελλήνων.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι αρκετά γενναιόδωρη που δίνει στους πολίτες της νέες οικιακές συσκευές. Αλλά και οι Γερμανοί πρέπει να πληρώσουν το κόστος», σχολίαζε η γερμανική εφημερίδα αναφερόμενη στο πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών έως και 50%.

«Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 150 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα της Ε.Ε. Αυτό σημαίνει ότι πληρώνει και η Γερμανία για τις νέες οικιακές συσκευές των Ελλήνων», έγραφε η «Bild».

Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για την εξαφάνιση της 45χρονης μητέρας από τα Πατήσια: Πριν έναν χρόνο είχε κάψει το σπίτι της

Silicon Valley: Το σκοτεινό πρόσωπο με πάρτι, ναρκωτικά, σεξ και τεχνολογία

Καιρός: Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία και Αργολίδα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς - Χάρτες του meteo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης