Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν ενέκρινε πακέτο χρηματοδότησης 13,6 δισ. δολαρίων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν ενέκρινε πακέτο χρηματοδότησης 13,6 δισ. δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε νομοσχέδιο - Χαρακτήρισε «ιστορική» τη χρηματοδότηση - Εγκρίθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία 

biden
Το πράσινο φως για την έγκριση πακέτου χρηματοδότησης 13,6 δισ. δολαρίων ενέκρινε ο Τζο Μπάιντεν με την υπογραφή νομοσχεδίου για την αποστολή ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

«Μόλις υπέγραψα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας. Πρόκειται για μια ιστορική χρηματοδότηση 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων», έγραψε στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος.






«Η ρωσική επιθετικότητα έχει ενώσει ανθρώπους στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο ώστε να λειτουργούν με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία του Κογκρέσου που εργάστηκε τόσο γρήγορα ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση που χρειαζόμαστε και να συνεχίσουμε τη δυναμική μας ανταπόκριση στην κρίση», έγραψε σε άλλο tweet ο Μπάιντεν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει 3 εκατομμύρια κόσμου στην προσφυγιά, ενώ πάνω από 12 εκατομμύρια κάτοικοι στην Ουκρανία χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια. 


Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν-Κουλέμπα - Στην Ουάσινγκτον σκέφτονται ξανά τη μεταφορά των πολωνικών MiG-29

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του Νμίτρο Κουλέμπα για τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας μεσούσης της ρωσικής εισβολής, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα η τοποθέτηση του ηγέτη των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, του Μιτς ΜακΚόνελ, ο οποίος είπε ότι η ιδέα ενίσχυσης της Ουκρανίας με μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών από την Πολωνία παραμένει υπό συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα οι ΗΠΑ απέρριψαν πρόταση της Πολωνίας να διαθέσει ρωσικής κατασκευής μαχητικά MiG-29 για την ενίσχυση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Επί τρεις εβδομάδες η Ουκρανία βρίσκεται στο έλεος της ρωσικής προέλασης. Πολλές είναι πόλεις που πλήττονται από τα ρωσικά πυρά, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο του Πενταγώνου. 

Ειδικότερα, κονβόι ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων έχει πλησιάσει την ουκρανική πρωτεύουσα, παραμένοντας 20 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.  

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι Ρώσοι εξακολουθούν να συναντούν αντίσταση στην κατάληψη της πόλης Χάρκοβο.

Επισημαίνεται, ακόμη, από τον Αμερικανό αξιωματούχο ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί έχουν χρησιμοποιήσει περίπου το 90% της στρατιωτικής δύναμής του.  Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε ότι αναμένονται περισσότερα όπλα να αποσταλλούν στην Ουκρανία.

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις φλόγες τρεις πολυκατοικίες στο Κίεβο μετά από νέο «γύρο» ρωσικών βομβαρδισμών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η υπόγεια συμμαχία Μόσχας - Πεκίνου και το ενδεχόμενο εμπλοκής της Κίνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντρέι Μπιλιέτσκι vs Ραμζάν Καντίροφ - Δύο «μακελάρηδες» μονομαχούν στην ίδια χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης