Πόλεμος στην Ουκρανία - Αμερικανικό Πεντάγωνο: Ρωσικές δυνάμεις έχουν πλησιάσει το Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία - Αμερικανικό Πεντάγωνο: Ρωσικές δυνάμεις έχουν πλησιάσει το Κίεβο

Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα έχουν πλησιάσει την ουκρανική πρωτεύουσα, βρίσκονται 20 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο - Εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε ότι αναμένεται η αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία

ukraine
Άκαρπες παραμένουν οι συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες της Δύσης με Ρώσους αξιωματούχους καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται,οι νεκροί αυξάνονται ενώ δεν αναμένεται να βγει λευκός καπνός από τον νέο γύρο συζητήσεων ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς.

Επί τρεις εβδομάδες η Ουκρανία βρίσκεται στο έλεος της ρωσικής προέλασης. Πολλές είναι πόλεις που πλήττονται από τα ρωσικά πυρά, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο του Πενταγώνου. 

Ειδικότερα, κονβόι ρωσικών στρατιωτικών οχημάτων έχει πλησιάσει την ουκρανική πρωτεύουσα, παραμένοντας 20 χιλιόμετρα έξω από το Κίεβο.  

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι Ρώσοι εξακολουθούν να συναντούν αντίσταση στην κατάληψη της πόλης Χάρκοβο.

Επισημαίνεται, ακόμη, από τον Αμερικανό αξιωματούχο ότι τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Ουκρανοί έχουν χρησιμοποιήσει περίπου το 90% της στρατιωτικής δύναμής του.  Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε ότι αναμένονται περισσότερα όπλα να αποσταλλούν στην Ουκρανία.

Τις πληγές του μετρά το Χάρκοβο με τουλάχιστον 600 κατεστραμμένα κτίρια

Ακάθεκτοι οι Ρώσοι συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία, ενώ η Τρίτη ήταν ημέρα διεξαγωγής νέου γύρου διμερών συνομιλιών. Περισσότερα από 600 κτίρια έχουν καταστραφεί στο Χάρκοβο, τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ουκρανίας, αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανέφερε ο δήμαρχος Ιχόρ Τερέχοφ.

«Σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νοσοκομεία, κλινικές καταστράφηκαν. Ο ρωσικός στρατός μας βομβαρδίζει διαρκώς από ξηράς και αέρος», είπε ο δήμαρχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση.

Ο Τερέχοφ σημείωσε πάντως ό,τι όποιος θέλει να φύγει από την πόλη έχει ακόμη τη δυνατότητα να το κάνει, είτε οδικώς είτε με τρένο.

Τις τελευταίες ημέρες, τα περίχωρα του Κιέβου αλλά και  η ίδια η ουκρανική πρωτεύουσα δέχονται πυραυλικές επιθέσεις, τη στιγμή που πόλεις σε ανατολική και νότια Ουκρανάι θυμίζουν ρημαγμένα τοπία. 

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις φλόγες τρεις πολυκατοικίες στο Κίεβο μετά από νέο «γύρο» ρωσικών βομβαρδισμών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η υπόγεια συμμαχία Μόσχας - Πεκίνου και το ενδεχόμενο εμπλοκής της Κίνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντρέι Μπιλιέτσκι vs Ραμζάν Καντίροφ - Δύο «μακελάρηδες» μονομαχούν στην ίδια χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης