Σφαγή χωρίς πτώματα στο Μεξικό: Ταυτοποιήθηκαν 11 θύματα

Σφαγή χωρίς πτώματα στο Μεξικό: Ταυτοποιήθηκαν 11 θύματα

Σύμφωνα με την εισαγγελία, πιθανόν επρόκειτο για ενέργεια αντεκδίκησης μεταξύ φραξιών της ίδιας συμμορίας κακοποιών –του Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο (ΚΝΓΧ)–, που θεωρείται σήμερα η ισχυρότερη στο Μεξικό

michoacan_mexico
Τα γενετικά προφίλ τουλάχιστον ένδεκα θυμάτων ταυτοποιήθηκαν από τις μεξικανικές διωκτικές αρχές που διενεργούν έρευνα για τη σφαγή που φέρεται να διαπράχθηκε στην πολιτεία Μιτσοακάν (βορειοδυτικά) την 27η Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα η εθνική εισαγγελία.

«Μπορέσαμε να ταυτοποιήσουμε κάπου ένδεκα χωριστά γενετικά προφίλ από τα δείγματα αίματος που συλλέχθηκαν», εξήγησε στον Τύπο ο εισαγγελέας Αντριάν Λόπες, προσθέτοντας ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν και κατά πόσον αυτός είναι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων.

Τα πτώματα των θυμάτων της σφαγής αυτής, που διαπράχθηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας της μητέρας του ενός, δεν έχουν βρεθεί, υπενθύμισε.

Μεξικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 17 θύματα.

Ανώνυμο ερασιτεχνικό βίντεο, που συντάραξε μια χώρα κατά τα άλλα συνηθισμένη στην ακραία βία των συμμοριών, είναι το κύριο τεκμήριο της σφαγής, από πολυμελή ομάδα εκτελεστών, τουλάχιστον δέκα ανθρώπων, οι οποίοι είχαν στηθεί στον τοίχο με τα χέρια στα κεφάλια.

Ακούγονται ριπές και το πλάνο ταρακουνιέται τη στιγμή των εκπυρσοκροτήσεων. Στο τέλος της καταγραφής, δεν απομένει κανένας όρθιος.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εισαγγελία, πιθανόν επρόκειτο για ενέργεια αντεκδίκησης μεταξύ φραξιών της ίδιας συμμορίας κακοποιών –του Καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο (ΚΝΓΧ)–, που θεωρείται σήμερα η ισχυρότερη στο Μεξικό.

Η πολιτεία Μιτσοακάν σπαράσσεται εδώ και χρόνια από τη βία που αποδίδεται στη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος. Επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών και εκβιάσεις για την απόσπαση χρημάτων.

Κατά τους επίσημους αριθμούς, πάνω από 340.000 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η τότε κυβέρνηση εξαπέλυσε τον πολύ αμφιλεγόμενο «πόλεμο» εναντίον των καρτέλ των ναρκωτικών, αναπτύσσοντας τον στρατό στο εσωτερικό της χώρας.

Οι περισσότεροι από τους φόνους αυτούς θεωρείται πως οφείλονταν σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ κακοποιών, πάντα σύμφωνα με τις αρχές.


Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης