Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο προκάλεσε αντιδράσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο προκάλεσε αντιδράσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε επείγον μήνυμα στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη να μην κάνουν retweet ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στην ουκρανική πρωτεύουσα η οποία χαρακτήριζε ως «έγκλημα πολέμου» τη ρωσική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

000_324G6PH
Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκήρυξη ανάρτησης της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο, από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Πρόκειται για ανάρτηση η οποία χαρακτήριζε ως «έγκλημα πολέμου» τη ρωσική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Μάλιστα σύμφωνα με το εσωτερικό μήνυμα που έλαβε το NBC, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών  έστειλε ένα «επείγον» μήνυμα στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, στο οποίο αναφερόταν να μην κάνουν retweet την συγκεκριμένη ανάρτηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.
Ο επίσημος λογαριασμός της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο στο Twitter ανέφερε ότι ήταν «έγκλημα πολέμου η επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας» και ότι «ο βομβαρδισμός του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Ευρώπης από τον Πούτιν οδηγεί την κυριαρχία του τρόμου ένα βήμα παραπέρα». Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε ένα σημείωμα στα γραφεία δημοσίων υποθέσεων στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ζητώντας τους να μην εγκρίνουν τη δήλωση.

Κλείσιμο
«ΕΠΕΙΓΟΝ: Μην κάνετε retweet το μήνυμα της πρεσβείας στο Κίεβο ότι ο βομβαρδισμός της εγκατάστασης είναι πιθανό έγκλημα πολέμου. Εάν το έχετε κάνει retweet - καταργήστε το το συντομότερο δυνατό» έγραφε το μήνυμα, το οποίο ακόμα και μετά την παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξακολουθεί να είναι δημοσιευμένη.




Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από τις μάχες στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

«Καυτή» εβδομάδα ανατιμήσεων για τα καύσιμα, κάνουν ρεκόρ διετίας λόγω Ουκρανίας

Η Ουκρανία βύθισε τη ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού της για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης