Ουκρανία: Η Μόσχα θα λάβει άμεση απάντηση αν κλιμακώσει την κατάσταση, δήλωσε ο Μπλίνκεν

Ουκρανία: Η Μόσχα θα λάβει άμεση απάντηση αν κλιμακώσει την κατάσταση, δήλωσε ο Μπλίνκεν

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είχε συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του - Δεσμεύθηκε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

anthony_blinken
Μήνυμα στήριξης στο Κίεβο απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, κατά την διάρκεια συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλεμπα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Μπλίνκεν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Κουλεμπα κατά την οποία έγινε σαφές πως οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην στήριξη της εδαφικής κυριαρχίας της Ουκρανίας όπως και της οικονομίας της.

Στην συνέχεια ο Άντονι Μπλίνκεν έκανε σαφές πως οι ΗΠΑ στηρίζουν τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης με την Ρωσία, ωστόσο τόνισε πως οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική ενέργεια από την Ρωσία κατά του Κιέβου θα αντιμετωπιστεί με ταχεία, συντονισμένη και δυναμική απάντηση.

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Ο υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba. Ο υπουργός σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι παραμένουν ενωμένοι στη δέσμευσή μας για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής της σταθερότητας. Ο υπουργός τόνισε ότι, παρόλο που η άμεση προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να στηρίξουν τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης, οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας θα αντιμετωπιστεί με ταχεία, συντονισμένη και δυναμική απάντηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάμπης Στόκας για τον ντράμερ: «Είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες, δεν θα απολογηθούμε για πρώην συνεργάτες»

Βούλα: Ντελιβεράδες μαχαιρώθηκαν για μία παραγγελία

Τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία: Τα ενεργειακά σενάρια που συζήτησαν στο Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης