Μπάμπης Στόκας για τον ντράμερ: «Είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες, δεν θα απολογηθούμε για πρώην συνεργάτες»

Μπάμπης Στόκας για τον ντράμερ: «Είμαστε με τα θύματα, όχι με τους θύτες, δεν θα απολογηθούμε για πρώην συνεργάτες»

«Δεν θα απολογηθούμε στον κάθε άρρωστο του πληκτρολογίου για τις τυχόν πράξεις όλων των πρώην συνεργατών», λέει ο τραγουδιστής - Και ο Πλιάστικας, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» δήλωσε πως «φρικάρει» - «Από το 1989 οι Πυξ Λαξ έχουν συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς»

stokas-pliatsikas-main
Την πρώτη του δήλωση σχετικά με την υπόθεση του Γιώργου Γιαννόπουλου έκανε ο τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος των Πυξ Λαξ, Μπάμπης Στόκας. 

Ο γνωστός τραγουδιστής τοποθετήθηκε επί του θέματος με μία του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και δήλωσε πως ούτε εκείνος, αλλά ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος γνώριζαν κάτι για τις αποτρόπαιες πράξεις, για τις οποίες κατηγορείται ο πρώην ντράμερ. 

Μάλιστα, τόνισε πως όποιος συνδέσει ξανά τους Πυξ Λαξ με τέτοιες πράξεις, θα τους βρει απέναντί του, καθώς το συγκρότημα έχει δείξει ουκ ολίγες φορές πως τάσσεται ενάντιά τους.

Συγκεκριμένα, έγραψε: «Ακούσαμε και διαβάσαμε αρκετά στην προσπάθεια που έκανε ο καθένας η η καθεμία να γλύψει λίγο από το κοκαλάκι της δημοσιότητας χρησιμοποιώντας το όνομα της μπάντας, θα πούμε δυο τελευταία λόγια και θα τελειώσουμε μ’ όλη αυτή την παράνοια . Απο τη στιγμή που πριν λίγες μέρες μάθαμε γι αυτή την θλιβερή ιστορία έχουμε συγκλονιστεί ως άνθρωποι και ως γονείς στον υπερθετικό βαθμό .Οπως και κάθε φορά που μαθαίνουμε κάτι ανάλογο και πάντοτε τασσόμασταν με τα θύματα κι όχι με τους θύτες .Από κει και πέρα δεν θα απολογηθούμε στον κάθε άρρωστο του πληκτρολογίου για τις τυχόν πράξεις όλων των πρώην συνεργατών ,των κηπουρών η των υδραυλικών που κατά καιρούς έχουν περάσει δίπλα μας ..Εμείς κάναμε μουσική παρθένα και αγνά .Ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια μόνο έτσι μπορούμε να κάνουμε μουσική.Η μπάντα αυτή ξεκίνησε από υπόγεια και μικρά μουσικά καφέ χτίζοντας μια σχέση σεβασμού με τον κόσμο μέχρι να φτάσει να παίξει στο Ολυμπιακό στάδιο.Δεν έγινε φορετη από κανένα ευγενικό χορηγο..Και δεν θα ανεχτεί από δω και μπρος να γίνεται σύνδεση του ονόματος της με τέτοιες ειδεχθείς κι αποκρουστικές πράξεις για να υπάρχουν νούμερα και λαϊκ η για να συγκαλυφθούν αλλά θέματα απο το φως της δημοσιότητας. Από χρέος προς τον εαυτό μας την ιστορία μας, τους νυν συνεργάτες μας, τον αληθινό ντραμερ μας εδώ και χρόνια που είναι ένας εξαιρετικός μουσικος και άνθρωπος, οποιος ξανα συνδέσει η υπονοήσει σύνδεση του ονόματος του συγκροτήματος με οποιαδήποτε τέτοια ειδεχθή πράξη που καμία σχέση δεν είχαμε ούτε θα είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να γνωρίζουμε θα μας βρει απέναντι με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο .Ήδη έχει δρομολογηθεί η νομική μας προστασία . Γιατί εμείς εξακολουθούμε να πιστεύουμε στα τραγούδια στη μουσική στους ερωτευμένους ανθρώπους στα συναισθήματα στην ανθρωπιά. Κι ένα τραγούδι για μια διάφανη αγάπη ..»

Δείτε την ανάρτησή του:



Από τη μεριά, του και ο Φίλιππος Πλιάτσικας, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ», αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης, δεν μπορούσε να κρύψει τον αποτροπιασμό και την έκπληξή του.

«Εχουμε συγκλονιστεί! Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε καν ότι ήταν ποτέ δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο αυτός ο άνθρωπος. Ο κοινός νους δεν πάει, δεν το χωράει όλο αυτό. Ούτε δείγματα είχαμε, αλλά ούτε και κάναμε παρέα εκτός δουλειάς για να έχουμε σαφή εικόνα του χαρακτήρα του. Πιθανόν ο κόσμος να έχει την εντύπωση πως με όσους μουσικούς συνεργαζόμαστε έχουμε και στενές φιλικές σχέσεις. Δεν είναι, όμως, καθόλου έτσι τα πράγματα. Ορισμένους από τους μουσικούς τούς συναντάμε μόνο στη σκηνή», εξηγεί ο γνωστός τραγουδοποιός και προσθέτει: «Οι Πυξ Λαξ, με βάση τα επίσημα συμβόλαια, ήταν πάντα τρεις άνθρωποι: ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μάνος Ξυδούς. Στην πορεία των χρόνων, από το 1989 που ιδρύθηκε το συγκρότημα μέχρι σήμερα, έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς. Ένας από αυτούς ήταν και ο συγκεκριμένος ντράμερ, με τον οποίο έχουμε παύσει τη συνεργασία μας εδώ και χρόνια, ενώ δεν έχουμε διατηρήσει καμία επικοινωνία μαζί του. Χαρακτηριστικό του ότι δεν είχαμε καμία επαφή με τον Γιώργο Γιαννόπουλο τα τελευταία χρόνια είναι ότι δεν γνωρίζαμε καν για τη δίκη που είχε προηγηθεί και τις βαριές κατηγορίες εναντίον του. Πληροφορηθήκαμε τα γεγονότα το πρωί της Παρασκευής από τα σχετικά δημοσιεύματα και πραγματικά ήταν ένα τεράστιο σοκ για όλους μας».

Ως πατέρας και ο ίδιος μιας κόρης, ο Φίλιππος Πλιάτσικας εξομολογείται ότι χάνει το μυαλό του και μόνο στην ιδέα ότι κάποιος θα μπορούσε να κάνει κακό σε ένα παιδί: «Έχω κι εγώ κόρη και μόνο στη σκέψη ότι κάποιος θα μπορούσε να της έκανε κακό τρελαίνομαι, φρικάρω!... Γι’ αυτό και ως Πυξ Λαξ δηλώνουμε, και το εννοούμε ειλικρινά, την αμέριστη συμπαράστασή μας στο παιδί και την οικογένειά του που ήρθαν αντιμέτωποι με όλο αυτό. Είμαστε στο πλευρό τους».

Αντίστοιχη ήταν και η πρώτη αντίδραση του Νίκου Λώρη, επί σειρά ετών παραγωγού των συναυλιών και επίσημου εκπροσώπου των Πυξ Λαξ, αλλά και διοργανωτή κορυφαίων μουσικών φεστιβάλ της χώρας, όπως το Rockwave Festival κ.ά. «Σοκαρισμένοι ενημερωθήκαμε την Παρασκευή το πρωί για την εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ένας πρώην συνεργάτης των Πυξ Λαξ, ο Γιώργος Γιαννόπουλος. Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους πολλούς μουσικούς που έχουν περάσει από τους κόλπους του συγκροτήματος στα πάνω από 30 χρόνια διαδρομής του. Η συνεργασία έχει διακοπεί εδώ και χρόνια και δεν είχαμε καμία επαφή ούτε σε επαγγελματικό ούτε σε προσωπικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια πράξη αποτρόπαια, αδιανόητη, η οποία δεν μπορεί παρά να μας σοκάρει», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ».


Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Τρόμος για την οικογένεια του βουλευτή Κελέτση – Διαρρήκτες μπήκαν τα ξημερώματα σπίτι του

Survivor: Πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση αυτή την εβδομάδα ο Ανδρέας Ματθαιακάκης – Δείτε βίντεο

Super Bowl LVI: Το μοναδικό ραπ Halftime Show και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πριν τον αγώνα – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης