Διαστημικό... διαμάντι 555 καρατίων πωλήθηκε έναντι 3,75 εκατ. ευρώ!

Διαστημικό... διαμάντι 555 καρατίων πωλήθηκε έναντι 3,75 εκατ. ευρώ!

Το μαύρο διαμάντι «Αίνιγμα» προστατεύει από το κακό μάτι - Εκτέθηκε σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπις στο Λονδίνο

diamanti12
Την τιμή των 3,75 εκατομμυρίων ευρώ έπιασε «Το Αίνιγμα», ένα σπάνιο μαύρο διαμάντι, σε δημοπρασία του οίκου Σόθμπις στο Λονδίνο, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Ο οίκος Σόθμπις ανακοίνωσε ότι, το μαύρο διαμάντι των 555,55 καρατίων, που εκτιμάται ότι προήλθε από το διάστημα, πωλήθηκε την Τρίτη σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η τιμή ρεκόρ για διαμάντι σε δημοπρασία είναι τα 71,2 εκατομμύρια δολάρια που «έπιασε» το «Pink Star», που πουλήθηκε το 2017.

Η Σόφι Στίβενς, ειδική στα κοσμήματα του οίκου Σόθμπις στο Ντουμπάι, εξηγεί ότι ο αριθμός «πέντε» έχει ιδιαίτερη σημασία για το μαύρο διαμάντι, το οποίο έχει 55 όψεις.

Κλείσιμο
diamanti09


Όπως αναφέρει το περιοδικό Forbes, το σχήμα του μαύρου διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο της παλάμης στις χώρες της Μέσης Ανατολής, του «Χάμσα, που συμβολίζει δύναμη και προστασία». «Χάμσα» στην αραβική γλώσσα σημαίνει «πέντε».

Για τον αραβικό κόσμο, το φυλαχτό αυτό προστατεύει τον κάτοχό του από το «κακό μάτι».

Τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως «καρμπονάδο», είναι εξαιρετικά σπάνια και βρίσκονται μόνο στη Βραζιλία και την Κεντρική Αφρική.

«Τα διαμάντια καρμπονάδο, πιστεύουμε ότι έχουν εξωγήινη προέλευση, πιθανόν από μετεωρίτες που συγκρούστηκαν στη Γη», όπως δήλωσε η Σόφι Στίβενς.

diamantti0


Η ειδικός στα κοσμήματα του βρετανικού οίκου Σόθμπις εκτιμά ότι η πέτρα σχηματίστηκε όταν ένας μετεωρίτης ή ένας αστεροειδής προσέκρουσε στη Γη, πριν από πάνω από 2,6 δισεκατομμύρια χρόνια.

Σε αντίθεση με τα λευκά και τα χρωματιστά διαμάντια, τα μαύρα διαμάντια προέρχονται από ιζηματογενή πετρώματα που βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια της Γης ή ακόμα και στην επιφάνειά της, όπως επισημαίνει.

Ειδήσεις σήμερα:

Ζήτησε από τη γυναίκα του να τραβήξει σε βίντεο τη βουτιά του σε παγωμένο ποτάμι και πνίγηκε μπροστά της!

Τραγωδία στον Πύργο: Ο 88χρονος σκότωσε τον γιο του αδελφικού του φίλου για ένα χωράφι

Γονείς και γιατροί θα καταθέσουν για τους ανεξήγητους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης