Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Μέλη του κόμματος του Τσίπρα λένε ό,τι λέμε και εμείς»

Νέο παραλήρημα Ακάρ: «Μέλη του κόμματος του Τσίπρα λένε ό,τι λέμε και εμείς»

Δηλώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, προκειμένου να αποδείξει πως στην Ελλάδα υπάρχουν κόμματα που δεν συμφωνούν με την «επιθετική ρητορική» και τις «επιθετικές ενέργειες» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Screen_Shot_2021-11-17_at_09_36_21
Τον ΣΥΡΙΖΑ και τις θέσεις που έχει εκφράσει για την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά, επικαλέστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, θέλοντας να  αποδείξει πως υπάρχουν ελληνικά κόμματα που συμφωνούν με τους ισχυρισμούς της Άγκυρας, για τους νέους εξοπλισμούς και τις συμμαχίες στις οποίες προχωράει η Αθήνα.

«Δείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα μέλη του κόμματος του Τσίπρα, με  ξεκάθαρο τρόπο κινούμενα με βάση αυτά που είπαμε εμείς και απευθυνόμενοι στην παρούσα κυβέρνηση λένε πως “Αυτή η επιθετική ρητορική και οι επιθετικές ενέργειες βλάπτουν τον ελληνικό λαό. Για αυτό το λόγο εγκαταλείψτε αυτή τη λογική και αυτές τις ενέργειες”»  δήλωσε συγκεκριμένα ο Ακάρ (06:52 στο βίντεο) μιλώντας την Τρίτη  στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού της τουρκικής βουλής για τον προϋπολογισμό του 2022.

Bakan Akar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milletvekillerinin Sorularını Cevapladı


Παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά το «άσπρο» ως «μαύρο», και ερμηνεύοντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας σύμφωνα με τα συμφέροντα της Άγκυρας, ο Ακάρ έστρεψε τα πυρά του κατά Ελλάδας και Κύπρου, παρουσιάζοντας ως … «θύμα» την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε πως η χώρα του θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε πως οι συμμαχίες και οι εξοπλισμοί της Ελλάδας βλάπτουν την αλληλεγγύη στο ΝΑΤΟ και πως η χώρα μας κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες που επιχειρούν να εισέλθουν στα εθνικά θαλάσσια χωρικά ύδατα. Μετά τις απειλές και τις προειδοποιήσεις ωστόσο, έτεινε χέρι φιλίας προς την Ελλάδα ζητώντας δίκαιη «μοιρασιά» στο θαλάσσιο πλούτο της περιοχής.  

Ειδήσεις σήμερα:

Εμβολιασμός: Στους 5 μήνες η τρίτη δόση - Καταγράφηκαν 100.000 νέες μολύνσεις σε 14 μέρες

Κορωνοϊός: «Stop» στα νέα μέτρα όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί – Ο σχεδιασμός έως τα Χριστούγεννα

Παρασκήνιο και κινητικότητα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Τι γράφει ο βρετανικός Τύπος - Η απάντηση Τζόνσον σε Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης