Έκκληση από Πάπα και Βαρθολομαίο: Προστατέψτε τον πλανήτη, να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου

Έκκληση από Πάπα και Βαρθολομαίο: Προστατέψτε τον πλανήτη, να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό Κελσίου

Συνέδριο θρησκευτικών ηγετών πριν από τη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα 

pope
Έκκληση για το Κλίμα απηύθυναν ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος, και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, ανάμεσά τους ο Βαρθολομαίος, ενώ αναμένεται τον επόμενο μήνα η διεξαγωγή της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι κληρικοί έστειλαν το μήνυμα για την ανάγκη εύρεσης αποτελεσματικών λύσεων ώστε να διασωθεί ο πλανήτης από την οικολογική κρίση.

Η ανταλλαγή απόψεων των θρησκευτικών ηγετών έγινε στο συνέδριο ''Faith and Science: Towards COP26''. Σε αυτό παρεβρέθηκε ο Άγγλος θρησκευτικός ηγέτης,Τζάστιν Ουέλμπι, και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως και εκπρόσωποι άλλων θρησκειών, ανάμεσα στους οποίους και εκείνοι του Ισλάμ.

«Η Σύνοδος στη Γλασκώβη θα αναδείξει την ανάγκη να πάρουμε δραστικές αποφάσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε την οικολογική κρίση και την κρίση αξιών που αντιμετωπίζουμε και με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουμε ελπίδα στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στις κοινές δηλώσεις τους, οι κληρικοί χαρακτήρισαν την κλιματική αλλαγή μεγάλη απειλή. Με αυτές κάλεσαν, επίσης, τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν μέτρα ώστε να αποτραπεί η άνοδος της θερμοκρασίας και να μπει ένα πλαφόν στον 1,5 βαθμό Κελσίου. Σκοπός είναι, ακόμη, όπως διεμήνυσαν, να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εκπομπή ρίπων.

Ειδήσεις σήμερα:

Άννα Φόνσου: Η φιλία με τη Βουγιουκλάκη, ο έρωτας με τον Ντίνο Ηλιόπουλο και η υποκριτική, που άφησε πίσω

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ κοντά στη Νίσυρο

ΔΣΑ: Ζυμώσεις υποψηφιοτήτων ενόψει των δικηγορικών εκλογών στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης