Financial Times: Η Βρετανία θα ανοίξει τις πύλες της για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες

Financial Times: Η Βρετανία θα ανοίξει τις πύλες της για τους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες

Σε ανακοινώσεις αναμένεται να προβεί την Τετάρτη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μπόρις Τζόνσον - Σημαντική μείωση των κρουσμάτων, την τελευταία εβδομάδα, στη Βρετανία

heathrow
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται, αύριο Τετάρτη, να δώσει την έγκρισή του ώστε να ανοίξουν και πάλι οι πύλες της Αγγλίας στους πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, γράφει η έγκυρη εφημερίδα Financial Times.

Οι υπουργοί του Τζόνσον τον παρότρυναν να πάρει αυτήν την απόφαση με το επιχείρημα ότι είναι ασφαλές να αρχίσει η χώρα να δέχεται και πάλι ξένους τουρίστες χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, εφόσον έχουν κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος εμβολιασμού θα επικεντρωθεί στις χώρες που χορηγούν εμβόλια τα οποία έχει εγκρίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Πριν από λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση του Λονδίνου, λόγω της ισχυρής παρουσίας της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Γαλλία, αποφάσισε να δημιουργήσει ειδικό καθεστώς για τους πολίτες που θα κατέφταναν από τη συγκεκριμένη χώρα. 

Έγινε, έτσι, η χώρα εξαίρεση στον κανόνα καθώς, αν και σε «πορτοκαλί» λίστα, όσοι επέστρεφαν από τη Γαλλία, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι, θα έπρεπε να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην Αγγλία.

Παρόμοια πολιτική εξέταζε να επιβάλλει η κυβέρνηση Τζόνσον και στους αφιχθέντες από την Ισπανία, εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα. 

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Βρετανία επικρατεί, την τελευταία εβδομάδα, κλίμα αισιοδοξίας καθώς οι μολύνσεις που καταγράφονται επί επτά ημέρες είναι κάτω από 30.000.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει ειδική σημασία εάν σκεφτεί κανείς πως το τελευταίο διάστημα στη Βρετανία διαπιστώνονταν περι τα 40.000 κρούσματα ημερησίως, αριθμός που συνιστούσε ρεκόρ τετραμήνου.

Ειδήσεις σήμερα

Προφυλακιστέος ο Πέτρος Φιλιππίδης για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη: Σκληρή απάντηση στον Ερντογάν για τις μεθοδεύσεις στα Βαρώσια

Έξαλλος ο Γουέιν Ρούνεϊ: «Μου την είχαν στημένη» λέει - Δεν κάναμε σεξ, μόνο περάσαμε ωραία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης