Η ΕΕ καταδικάζει τις «προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ρωσίας»

Η ΕΕ καταδικάζει τις «προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ρωσίας»

Στα συμπεράσματα μετά τη σύνοδο κορυφής των 27 της ΕΕ συμπεριλήφθηκε και δήλωση με την οποία η Ενωση χαρακτηρίζει προκλητικές και παράνομες τις ενέργειες της Ρωσίας

michel-ursula
Η ΕΕ καταδικάζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Ρωσίας και καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ να παρουσιάσει έκθεση με επιλογές πολιτικής όσον αφορά στις σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία, αναφέρουν τα συμπεράσματα που εγκρίθηκαν από τους 27.

Ειδικότερα σημειώνεται ότι η ΕΕ, που διεξήγαγε στρατηγική συζήτηση για την Ρωσία, καταδικάζει τις παράνομες, προκλητικές και διασπαστικές ενέργειες εναντίον της ΕΕ, των κρατών-μελών της και ευρύτερα. Επαναβεβαιώνει την ενότητα και την αλληλεγγύη της μπροστά σε τέτοιες ενέργειες και τη στήριξή της στους ανατολικούς εταίρους της.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στη Δημοκρατία της Τσεχίας και στηρίζει την αντίδρασή της, αναφέρεται ακόμη.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει εκ νέου τη δέσμευσή του στις πέντε αρχές που διέπουν την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία. Καλεί τον Ύπατο Εκπρόσωπο να παρουσιάσει έκθεση με επιλογές πολιτικής σχετικά με τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, τον Ιούνιο.

Κλείσιμο
H ΕΕ θα συνεχίσει τον συντονισμό με τους εταίρους της, προστίθεται.

Η Ρωσία ήταν ένα από τα βασικά θέματα της σημερινής πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής και όπως είχε αναφέρει στην πρόσκλησή του προς τους ευρωπαίους ηγέτες, ο Σαρλ Μισέλ: «Οι παράνομες και προκλητικές κινήσεις της συνεχίστηκαν σε κράτη-μέλη της ΕΕ και όχι μόνο, με πιο πρόσφατη τη λεγόμενη «λίστα των μη φιλικών κρατών».


Ειδήσεις σήμερα 

Τουρισμός: Πώς θα «δουλεύει» το διαβατήριο covid - Τα οφέλη για την Ελλάδα  


«Τα φιλαράκια»... 17 χρόνια μετά: Τα λάθη, οι μεταμορφώσεις και όλα όσα μεσολάβησαν μέχρι το reunion 

Survivor: Ο «καραγκιόζης» που έγινε «άξιος»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης