Βερολίνο: Ανοίγουν στις 23 Μαΐου υπαίθριοι χώροι καφέ και εστιατορίων

Βερολίνο: Ανοίγουν στις 23 Μαΐου υπαίθριοι χώροι καφέ και εστιατορίων

Οι επισκέπτες των υπαίθριων χώρων καφέ και εστιατορίων θα πρέπει να διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού», τόνισε ο κυβερνήτης του κρατιδίου και δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ

germany
Oι υπαίθριοι χώροι καφέ και εστιατορίων θα ανοίξουν ξανά στο Βερολίνο από την Πεντηκοστή (23 Μαΐου για Καθολικούς και Προτεστάντες) υπό την προϋπόθεση ότι ο δείκτης θετικότητας θα είναι σταθερά κάτω από το 100.

«Η Γερουσία του κρατιδίου του Βερολίνου συμφώνησε επ΄ αυτού στην σημερινή της συνεδρίαση», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του κρατιδίου και δήμαρχος του Βερολίνου Μίχαελ Μιούλερ.

«Οι επισκέπτες των υπαίθριων χώρων καφέ και εστιατορίων θα πρέπει να διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορωνοϊού. Εξισώνονται δε με αυτούς τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα και αυτά που έχουν αναρρώσει. Τα πρώτα βήματα ανοίγματος την Πεντηκοστή θα πρέπει να συμφωνηθούν όμως με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου (το οποίο περιβάλλει την γερμανική πρωτεύουσα)», όπως διευκρίνισε ο Μιούλερ.

«Η περίοδος λειτουργίας των ανοικτών κολυμβητηρίων θα μπορούσε να ξεκινήσει στο Βερολίνο λίγο πριν από την Πεντηκοστή, εάν ο δείκτης θετικότητας 7 ημερών είναι σταθερά κάτω από 100. Το άνοιγμα της παραλίας (ποταμών και λιμνών) καθώς επίσης των ανοικτών κολυμβητηρίων έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου, δηλαδή την Παρασκευή πριν από την Πεντηκοστή με την ταυτόχρονη τήρηση βέβαια των κανόνων προστασίας Επίσης, θα είναι και πάλι οι περιηγήσεις δυνατές στην πρωτεύουσα και οι εκδρομές με πλοία για τουριστικούς σκοπούς κατόπιν ραντεβού και με αρνητικό διαγνωστικό τεστ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα ομοσπονδιακό νόμο, ισχύει επίσης και στο Βερολίνο ο κανόνας του ορίου των 100 νέων κρουσμάτων κορονοϊού την εβδομάδα ανά 100.000 (με πέντε εργάσιμες ημέρες στη σειρά) για να επιτραπεί η χαλάρωση των μέτρων. Χθες, Δευτέρα, ο δείκτης θετικότητας ήταν ακόμα πάνω από το 100, ενώ σήμερα ήταν 93,7.



Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Με 300.000 επικηρύσσονται οι δολοφόνοι της 20χρονης Καρολάιν

Ισπανία: Χωρίς μοριακό τεστ θα εισέρχονται οι Βρετανοί από τις 20 Μαΐου

Στα 3.197 τα νέα κρούσματα - 732 οι διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης