Μπάιντεν: 200 εκατ. δόσεις εμβολίων πλέον ο στόχος των 100 πρώτων ημερών μου στον Λευκό Οίκο

Μπάιντεν: 200 εκατ. δόσεις εμβολίων πλέον ο στόχος των 100 πρώτων ημερών μου στον Λευκό Οίκο

«Γνωρίζω ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, διπλασιασμός του αρχικού μας στόχου, αλλά καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει πλησιάσει, ούτε καν πλησιάσει, αυτό που κάνουμε εμείς», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος

Screenshot_2021-03-25_at_8_49_00_PM
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έθεσε ως στόχο την χορήγηση 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά την διάρκεια των πρώτων 100 ημερών του στον Λευκό Οίκο.

«Θα έχουμε χορηγήσει 200 εκατομμύρια δόσεις μέχρι την 100ή μου ημέρα» της προεδρίας μου, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου.

«Γνωρίζω ότι είναι ένας φιλόδοξος στόχος, διπλασιασμός του αρχικού μας στόχου, αλλά καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν έχει πλησιάσει, ούτε καν πλησιάσει, αυτό που κάνουμε εμείς», πρόσθεσε.

Απαντώντας στις επικρίσεις για τους χειρισμούς του μεταναστευτικού θέματος και για την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μεταναστών στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, είπε ότι «αυτό συμβαίνει στις αρχές κάθε χρόνου».

«Κάθε χρόνο τον χειμώνα, υπάρχει σημαντική αύξηση των αφίξεων στα σύνορα», διότι οι μετανάστες «έχουν μικρότερες πιθανότητες να πεθάνουν από την ζέστη στην έρημο», πρόσθεσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι προσπαθεί να ενισχύσει ένα μεταναστευτικό σύστημα που αποδυναμώθηκε πολύ κατά την διάρκεια της προεδρίας Τραμπ.

Κλείσιμο
Σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι θα μπορεί να προωθήσει την νομοθετική του ατζέντα δεδομένης της αρνητικής στάσης των Ρεπουμπλικανών στο Κονγκρέσο, δήλωσε ότι εννοεί να ασχοληθεί με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και εναπόκειται στους Ρεπουμπλικανούς να αποφασίσουν αν θέλουν «να δουλέψουμε μαζί» ή «να διχάσουν την χώρα».

Αναφερόμενος στο filibuster (την τακτική της κωλυσιεργίας) στην Γερουσία, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι γίνεται όλο και μεγαλύτερη κατάχρησή του τα τελευταία χρόνια.

Ειδήσεις σήμερα 

Σύνοδος Κορυφής: Στο μικροσκόπιο μέρα-μέρα η συμπεριφορά της Τουρκίας - Για τον Ιούνιο τα μέτρα 

Δημοσκόπηση Marc: To 50,7% θέλει Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία 

Γάλλος αστροναύτης γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με δορυφορικές φωτογραφίες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης