Γερμανία: Μέρκελ και κρατίδια αποφασίζουν τη στρατηγική για τους εμβολιασμούς

Γερμανία: Μέρκελ και κρατίδια αποφασίζουν τη στρατηγική για τους εμβολιασμούς

Τη Δευτέρα η Γερμανία θα λάβει αποφάσεις για το μέλλον του lockdown εν μέσω αύξησης κρουσμάτων - Τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς

merkel_1
Τη στρατηγική εμβολιασμών το επόμενο διάστημα εξετάζει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, σε «εμβολιαστική σύνοδο» που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης της διαδικασίας, στο πρόγραμμα εμβολιασμού αναμένεται ότι θα μετέχουν και οι οικογενειακοί γιατροί.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός της Βάδης - Βυρτεμβέργης Βίνφριντ Κρέτσμαν εμβολιάστηκε με εμβόλιο της AstraZeneca, η χρήση του οποίου συνεχίζεται από σήμερα και πάλι κανονικά. Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ο κ. Κρέτσμαν, ο οποίος είναι 72 ετών, είχε κλείσει το ραντεβού του ήδη την προηγούμενη εβδομάδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη ομοσπονδίας και κρατιδίων προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση της πανδημίας και να ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχεια και κυρίως για την περίοδο του Πάσχα (4 Απριλίου).

Κλείσιμο
Ήδη, πάντως, η Βαυαρία, η Βάδη - Βυρτεμβέργη και η Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία έχουν ανακοινώσει ότι δεν θα προχωρήσουν άμεσα σε άρση των περιορισμών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται συνεχώς. Επιπλέον, σήμερα στο Αμβούργο ενεργοποιήθηκε το «φρένο έκτακτης ανάγκης», για την εφαρμογή επιπλέον μέτρων, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα ξεπέρασε τα 100.

Ειδήσεις σήμερα:

Προς αρχείο η δικογραφία για τον Στραβοπόδη - Γιατί παραγράφηκε το αδίκημα

Πόθεν έσχες: Πότε λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις

Γεραπετρίτης σε Τσακαλώτο: Δεν τηρείται κανένας φάκελος πολιτικών φρονημάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης