Νέος μπελάς για Κουόμο: Ισχυρισμοί πως «χούφτωσε» βοηθό του μέσα στο κυβερνητικό μέγαρο

Νέος μπελάς για Κουόμο: Ισχυρισμοί πως «χούφτωσε» βοηθό του μέσα στο κυβερνητικό μέγαρο

Η βοηθός του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης δεν έχει καταθέσει ακόμα μήνυση ή επίσημη καταγγελία - Για το «υποτιθέμενο περιστατικό» ενημέρωσε την αστυνομία η σύμβουλος του Κουόμο - Είχε προηγηθεί δημοσίευμα με λεπτομέρειες για το συμβάν σε τοπική εφημερίδα

coronavirus_cuomo
Νέα μπλεξίματα για τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, καθώς αξιωματικοί από το αστυνομικό τμήμα του Όλμπανι, έκαναν γνωστό την Πέμπτη πως έλαβαν αναφορά από αξιωματούχο της πολιτείας για «υποτιθέμενο περιστατικό» στο κυβερνητικό μέγαρο, στο οποίο συμμετείχαν ο Κουόμο και μια βοηθός του. Μάλιστα, ανέφεραν πως η υπόθεση αυτή θα μπορούσε να εξελιχθεί «στα επίπεδα του εγκλήματος».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Όλμπανι τόνισε πως το τμήμα δεν έχει λάβει επίσημη καταγγελία από τη βοηθό του Κουόμο, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο έχει ήδη επικοινωνήσει με εκπρόσωπό της. «Αυτό δεν σημαίνει πως το τμήμα έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα, ωστόσο έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στο φερόμενο θύμα, όπως θα έκανε για οποιαδήποτε άλλη αναφορά ή περιστατικό» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, το τμήμα του Όλμπανι έλαβε την αναφορά για το «περιστατικό» την Τετάρτη το βράδυ, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου στην «The Times Union of Albany», το οποίο παρουσιάζει με λεπτομέρεια τις καταγγελίες της «άγνωστης» βοηθού του Κουόμο πως «της έβαλε χέρι» μέσα στο μέγαρο, στο οποίο ζει.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε πως το τηλεφώνημα με την αναφορά προήλθε από την Αστυνομία της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, η αναπληρώτρια σύμβουλος του Κουόμο, δήλωσε την Πέμπτη ότι είχε καλέσει την αστυνομία την το προηγούμενο βράδυ και γνωστοποίησε τους ισχυρισμούς αυτούς, αφού προηγουμένως ο δικηγόρος της βοηθού είπε στο γραφείο του κυβερνήτη ότι δεν ήθελε να υποβάλει μήνυση.

«Σαν ένα ζήτημα που αφορά τη διακυβέρνηση της πολιτείας, όταν προκύπτουν ισχυρισμοί για σωματική επαφή, υπηρεσία ενημερώνει τον καταγγέλλοντα ότι πρέπει να επικοινωνήσει με την τοπική αστυνομική υπηρεσία», δήλωσε αρχικά η σύμβουλος και συνέχισε: «Αν αρνηθούν, τότε η υπηρεσία έχει την υποχρέωση να ενημερώσει το τμήμα για τους ισχυρισμούς».

Στο μεταξύ, μπορεί οι ενέργειες του αστυνομικού τμήματος να αποτελούν μέρος μιας τυπικής διαδικασίας, ωστόσο η κατάσταση που έχει προκύψει, υπογραμμίζει την πιθανότητα απόδοσης εγκληματικών κατηγοριών στον Κουόμο, σε περίπτωση που η βοηθός του αποφασίσει να τον μηνύσει για «ανεπιθύμητη επαφή».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «The Times Union of Albany», ο Κουόμο κάλεσε τη, μικρότερη σε ηλικία, βοηθό στον δεύτερο όροφο του μεγάρου για να «τον βοηθήσει για ένα τεχνικό ζήτημα» και άρχισε να «την αγγίζει κάτω από τη μπλούζα της».

Κλείσιμο
Την Τετάρτη, ο κυβερνήτης αρνήθηκε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά.

Μπορεί η βοηθός να μην έχει υποβάλει επίσημη καταγγελία, ανέφερε η εφημερίδα, αλλά ο ισχυρισμός της διαβιβάστηκε στον γενικό εισαγγελέα της πολιτείας, ο οποίος επιβλέπει την έρευνα για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης που έχουν γίνει κατά του Κουόμο.

Την παραίτηση Κουόμο ζητά ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο δήλωσε σήμερα ότι ο Άντριου Κουόμο «απλώς δεν μπορεί να παραμείνει κυβερνήτης πλέον», ενώνοντας τη φωνή του με εκείνες που ζητούν την παραίτηση του Δημοκρατικού πολιτικού, αφού έξι γυναίκες τον κατηγορούν για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με το Spectrum News, περισσότεροι από 55 Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές από τη Νέα Υόρκη υπέγραψαν επιστολή με την οποία ζητούν την παραίτηση του κυβερνήτη.

Ειδήσεις σήμερα

Καθαρά Δευτέρα: Καμία σκέψη για κλειστά πάρκα, καμία απαγόρευση για τον χαρταετό 

Ευρωπαϊκός Οργανισμών Φαρμάκων: Δεν υπάρχει πρόβλημα με το εμβόλιο της AstraZeneca 

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ έσπασε την σιωπή του: «Δεν είμαστε ρατσιστές» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης