Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια: Ένοχος δήλωσε κατηγορούμενος στην υπόθεση δολοφονίας της  δημοσιογράφου  

Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια: Ένοχος δήλωσε κατηγορούμενος στην υπόθεση δολοφονίας της  δημοσιογράφου  

Στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η δημοσιογράφος-μπλόγκερ, η οποία ερευνούσε τη διαφθορά στα υψηλότερα πολιτικά κλιμάκια στη Μάλτα, σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της

malteza_dimosiografos
Ο ένας από τους τρεις άντρες που κατηγορούνται για τη δολοφονία, τον Οκτώβριο του 2017, της Μαλτέζας δημοσιογράφου, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια, δήλωσε σήμερα ένοχος, για πρώτη φορά από την έναρξη των προκαταρκτικών ακροαματικών διαδικασιών.

«Βίνσεντ Μουσκάτ, τι δηλώνετε για τις κατηγορίες;», ρώτησε ο γραμματέας του δικαστηρίου της Βαλέτα. «Ένοχος», απάντησε ο κατηγορούμενος.

Στις 16 Οκτωβρίου του 2017, η δημοσιογράφος-μπλόγκερ, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία ερευνούσε τη διαφθορά στα υψηλότερα πολιτικά κλιμάκια στη Μάλτα, σκοτώθηκε από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της.

Σε βάρος τριών ανδρών, με ήδη βεβαρημένο ποινικό μητρώο, των αδελφών Άλφρεντ και Τζορτζ Ντετζιόρτζιο όπως και του Βίνσεντ Μουσκάτ, ασκήθηκαν διώξεις την επόμενη ημέρα, για κατηγορίες περί συμμετοχής σε μια εγκληματική οργάνωση και κατασκευής ενός εκρηκτικού μηχανισμού. Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει τότε αθώοι.

Ωστόσο, σήμερα, ο Μουσκάτ δήλωσε ένοχος. «Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες: δολοφονία, συνωμοσία. Βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης», είπε η δικαστίνα Εντουίβα Γκρίμα στον δικηγόρο του Μουσκάτ, εκείνος ωστόσο επανέλαβε ότι ο πελάτης του δηλώνει ένοχος.

Ο Βίνσεντ Μουσκάτ και τα αδέλφια Ντετζιόρτζιο θεωρούνται ύποπτοι ότι κατασκεύασαν, τοποθέτησαν και πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που σκότωσε την Γκαλιζία.

Κλείσιμο
Ένας τέταρτος άνδρας, που συνδέθηκε με την υπόθεση, ο Γιόργκεν Φένεκ, ένας επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της εταιρείας 17 Black, συνελήφθη το 2019 στο γιοτ του, στα ανοικτά της Μάλτας, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει. Επισήμως, θεωρείται ένα πρόσωπο που διαθέτει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση.

Ορισμένα ΜΜΕ και η οικογένεια της δημοσιογράφου τον παρουσιάζουν ως πιθανό ιθύνοντα νου της δολοφονίας, όμως οι ακροαματικές διαδικασίες σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.

Ειδήσεις σήμερα 

Λιανεμπόριο: Με sms στο 13032 οι μετακινήσεις στα καταστήματα 

Ελληνοτουρκικά: Τι απαντούν από το Πεντάγωνο στην τουρκική προπαγάνδα για το «Τσεσμέ» 

Παύλος Χαϊκάλης: Τι απαντά στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης