Κορωνοϊός – Τζόνσον: Συνηθίστε στην ιδέα επανεμβολιασμού κατά της Covid-19
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι επαναληπτικοί εμβολιασμοί είναι αναπόφευκτοι για να συμβαδίζουμε με τις μεταλλάξεις – Στόχος να καταστούν τα εμβόλια πιο αποτελεσματικά
Οι Βρετανοί να αναμένουν ότι θα λάβουν επαναληπτικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19 στο μέλλον για να συμβαδίζουμε με τις μεταλλάξεις του ιού, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργόςΜπόρις Τζόνσον.
Καθώς εμβόλια αποστέλλονται σε όλο τον κόσμο, ερευνητές εξετάζουν μικροαλλαγές και ενισχυτικές δόσεις προκειμένου να τα καταστήσουν πιο αποτελεσματικά απέναντι στα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού, κάποια εκ των οποίων φαίνεται να εξαπλώνονται πιο γρήγορα.
Μεταξύ αυτών που απασχολούν περισσότερο τους επιστήμονες και τους ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας είναι η λεγόμενη βρετανική, η νοτιαφρικανική και η βραζιλιάνικη παραλλαγή.
«Νομίζω ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι θα εμβολιαστούμε και θα επανεμβολιαστούμε το φθινόπωρο καθώς αντιμετωπίζουμε αυτές τις νέες παραλλαγές», δήλωσε ο Τζόνσον στο Κοινοβούλιο.
Η Βρετανίαέχει ήδη χορηγήσει πάνω από 12,6 εκατ. αρχικές δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 και οδεύει προς την επίτευξη του στόχου της να εμβολιάσει όλους τους ανθρώπους που ανήκουν στις τέσσερις πιο ευπαθείς ομάδες έως τα μέσα Φεβρουαρίου.
Η πανδημία της COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 2,34 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters, με τη Βρετανία να είναι μεταξύ των χωρών που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών