Ισραήλ: «Unorthodox» συμπλοκές αστυνομίας και υπερορθόδοξων Εβραίων που αντιδρούν στα μέτρα

Ισραήλ: «Unorthodox» συμπλοκές αστυνομίας και υπερορθόδοξων Εβραίων που αντιδρούν στα μέτρα

Δείτε βίντεο - Οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα εδώ και εβδομάδες – Οι συνοικίες που διαμένουν βρίσκονται στους «κόκκινους» τομείς – Νέες συμπλοκές με τέσσερις συλλήψεις

unorth_jerusalem
Νέες συμπλοκές σημειώθηκαν στην Ιερουσαλήμ, μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και υπερορθόδοξων Εβραίων, που αντιδρούν εδώ και καιρό στα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Στο Ισραήλ έχει ξεκινήσει η σταδιακή άρση του τρίτου lockdown, που είχε επιβληθεί τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι συνοικίες που διαμένουν οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι βρίσκονται στους «κόκκινους» τομείς, όπου προβλέπεται πιο αργή άρση των περιορισμών.

Οι συμπλοκές μεταξύ των δύο πλευρών σημειώνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, αφού οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού. Στα τέλη Ιανουαρίου πυρπολήθηκε ένα λεωφορείο και ο οδηγός του τραυματίστηκε στην Μπνέι Μπρακ, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Israeli ultra-Orthodox rallied against lockdown measures


Χθες Τρίτη το βράδυ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και πάλι σε υπερορθόδοξη συνοικία της Ιερουσαλήμ, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκα.

«Σταματήστε να καταφέρεστε εναντίον της θρησκείας σε άγια χώματα», έγραψε ένα πανό στα εβραϊκά. Πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και κάποιοι διαδηλωτές «έριξαν πέτρες και αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας», ανακοίνωσε η αστυνομία. Τέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγο, πρόσθεσε.

Israel: Police use water cannons to disperse ultra-Orthodox protesters defying COVID measures


Για πολλούς Ισραηλινούς οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι, που αποτελούν το 12% του πληθυσμού, ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για τη μεγάλη εξάπλωση της covid-19 στη χώρα.

Κλείσιμο
Κάποιοι ραβίνοι έχουν ζητήσει από τους πιστούς να μην κλείσουν τα ταλμουδικά σχολεία στη διάρκεια των τριών lockdown που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

Το Ισραήλ, με 9 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει περισσότερα από 706.400 κρούσματα covid-19 και περισσότερους από 5.200 θανάτους.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων και των πρώτων τάξεων του δημοτικού που βρίσκονται σε «πράσινες» ή «κίτρινες» περιοχές επιστρέφουν αύριο Πέμπτη στις τάξεις τους. Στις «κόκκινες» περιοχές επιτρέπονται μόνο «οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν έως 10 άτομα (περιλαμβανομένων των εκπαιδευτικών) και σε ανοικτούς χώρους».


Δείτε βίντεο: Ισραήλ: Συμπλοκές αστυνομίας και αρνητών του κορωνοϊού υπερορθόδοξων Εβραίων
Ισραήλ: Συμπλοκές αστυνομίας και αρνητών του κορωνοϊού υπερορθόδοξων Εβραίων


Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στο Μάτι: Στις 26 Φεβρουαρίου η απολογία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής


Ράπερ Lamanif: Το ροζ βίντεο, οι απειλές για αυτοκτονία και η εξαφάνιση


Καθηλώνει ο Δημήτρης Μοθωναίος: Υπέστην σεξουαλική κακοποίηση από τα 6 μου - Είχα κακοποιητική σχέση στο θέατρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης