Εμβολιάστηκε η Καμάλα Χάρις - Βίντεο

Εμβολιάστηκε η Καμάλα Χάρις - Βίντεο

Στην εκλεγμένη αντιπρόεδρο των ΗΠΑ χορηγήθηκε το εμβόλιο της Moderna - Πριν από μία εβδομάδα ο Τζο Μπάιντεν έλαβε το εμβόλιο της Pfizer

Screenshot_2020-12-29_at_6_46_24_PM
Εμβολιάστηκε και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις. Σε ειδικό εμβολιαστικό κέντρο της Ουάσινγκτον δέχθηκε την έγχυση της πρώτης δόσης Moderna, ενώ ύστερα από 28 ημέρες, όπως άλλωστε είναι το προβλεπόμενο, θα λάβει και τη δεύτερη δόση.

«Δεν ήταν τίποτα. Ίσα που το ασιθάνθηκα», δήλωσε μετά την ένεση η Κάμαλα Χάρις.


Μπροστά στις κάμερες εμβολιάστηκε, πριν από μια εβδομάδα, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε ιατρικό κέντρο στο Ντέλαουερ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Ο 78χρονος Μπάιντεν προέτρεψε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν μόλις καταστεί διαθέσιμο το εμβόλιο, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Κλείσιμο
Απέδωσε επίσης τα εύσημα στην κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την έναρξη των εμβολιασμών.

Ένα 24ωρο μετά τον εμβολιασμό Μπάιντεν, εμβολιάστηκε στο Μέριλαντ με το εμβόλιο της Moderna και ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι, ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους επιστήμονες στις ΗΠΑ.

«Είναι μια συμβολική χειρονομία για την υπόλοιπη χώρα, για να δείξω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και θέλω να ενθαρρύνω όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, να το κάνουν», είπε ο 79χρονος καθηγητής.

«Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι το αποκορύφωμα των ετών έρευνας που οδήγησαν σε ένα φαινόμενο που ήταν πραγματικά άνευ προηγουμένου», πρόσθεσε ο Φάουτσι, λέγοντας επίσης ότι είναι τιμή του που συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 1.047 τα κρούσματα, 458 διασωληνωμένοι και 58 νεκροί

Δολοφονία Τοπαλούδη: Εισαγγελική έρευνα για τον ψυχίατρο που άλλαξε τα φάρμακα του 23χρονου Ροδίτη

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Ποιες είναι και με ποια σειρά θα γίνει ο εμβολιασμός στις ευπαθείς ομάδες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης