Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Νότια Αφρική για το μεταλλαγμένο στέλεχος

Κορωνοϊός: Συναγερμός στη Νότια Αφρική για το μεταλλαγμένο στέλεχος

Νέα μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής για να περιορίσει την υπερμετάδοση – Πλέον η χώρα έχει πάνω από 1 εκατομμύριο κρούσματα κορωνοϊού

south_africe
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στη Νότια Αφρική, μετά τη ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, που οφείλεται σε μεταλλαγμένο στέλεχος.

Ο πρόεδρος Σιρίλ Ραμαφόζα αναμένεται ότι θα ανακοινώσει νέους περιορισμούς, σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την αύξηση των μολύνσεων κι ενώ έχει ήδη σκγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου που είναι αρμόδιο για τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Πλέον, η Νότια Αφρική μετά πάνω από 1 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ το νέο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό κι έχει γίνει κυρίαρχο σε πολλές περιοχές. Η μετάλλαξη θεωρείται ότι προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και μεταδίδεται από τη μία χώρα στην άλλη.

Λόγω της αυξημένης πίεσης στα νοσοκομεία της χώρας, ο Ραμαφόζα αναμένεται να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα, με τους επιδημιολόγους να ζητούν αλλαγές στη συμπεριφορά των πολιτών για να πάψει το στέλεχος να μεταδίδεται. Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να αποφύγουν τις κοινωνικές επαφές σε κλειστούς χώρους.

Η Νότια Αφρική έχει συνολικά 1.004.431 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και 26.735 θανάτους.

Κι ενώ το σύστημα υγείας δέχεται πίεση, οι εμβολιασμοί στη Νότια Αφρική δεν έχουν ξεκινήσει. Ο Ραμαφόζα υποστήριξε ότι εκτιμά ότι τους πρώτους μήνες του 2021, το 10% του πληθυσμού των 60 εκατομμυρίων κατοίκων θα έχει εμβολιαστεί.


Ειδήσεις σήμερα:

Εμβόλιο για τον κορωνοϊό: Από τα φιαλίδια, στην ανασύσταση και τον φυσιολογικό ορό

Πρωτοσέλιδο της «New York Post» για τον Τραμπ: «Σταμάτα την παράνοια»

Δηλητηρίασαν τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο που δημιούργησε το παιχνίδι του Game of Thrones
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης