Ερσιν Τατάρ: Ξεκάθαρα υπέρ διχοτόμησης ο ηγέτης των Τoυρκοκυπρίων

Ερσιν Τατάρ: Ξεκάθαρα υπέρ διχοτόμησης ο ηγέτης των Τoυρκοκυπρίων

«Είμαστε ένας από τους δύο ίσους, κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο», τόνισε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης

e_tatar
Οι Τουρκοκύπριοι έχουν την αρετή να έχουν το δικό τους «κράτος» και δεν θα ζήσουν κάτω από την κυριαρχία άλλου, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ κάνοντας λόγο για επενδύσεις στο ψευδοκράτος που στέλνουν το μήνυμα ότι «είμαστε ένας από τους δύο ίσους, κυρίαρχους λαούς στην Κύπρο».

Ο Τουρκοκύπριος υπενθύμισε ότι στην συνάντηση με την Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, της είπε πως στην Κύπρο, λόγω και των σημερινών συγκυριών, υπάρχει ανάγκη λύσης δύο κρατών, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα. Η Τουρκία, συνέχισε, βρίσκεται πάντοτε δίπλα τους και το ψευδοκράτος θα συνεχίσει να υπάρχει.

Παρά τα άδικα «εμπάργκο» που εφαρμόζονται εναντίον των Τουρκοκυπρίων, υποστήριξε ο κ. Τατάρ, το ψευδοκράτος ενδυναμώνεται με νέες επενδύσεις. Στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους, πρόσθεσε, θα δώσουν τα απαραίτητα μηνύματα και προς την διεθνή κοινότητα και προς την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» - όπως αναφέρθηκε στην Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας – και προς τα Ηνωμένα Έθνη.

Η μεγάλη βιβλιοθήκη του «πανεπιστημίου» Κερύνειας, που εγκαινίασε σήμερα ο Ερσίν Τατάρ, είπε πως διαθέτει 500.000 βιβλία και πρόσβαση σε 650 εκ. ιστότοπους. Πρόκειται, όπως δήλωσε για μια μεγάλη, σύγχρονη επένδυση, από την οποία η «χώρα» έχει να κερδίσει και θα δείξει ότι το ψευδοκράτος και οι Τουρκοκύπριοι είναι μέρος της διεθνούς κοινότητας που υπάρχει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης