Αμερικανικές εκλογές 2020: Τα 14 πρόσωπα - κλειδιά στο επιτελείο του Μπάιντεν

Αμερικανικές εκλογές 2020: Τα 14 πρόσωπα - κλειδιά στο επιτελείο του Μπάιντεν

Εκτός από τον μεγαλοδικηγόρο Ρον Κλάιν, τον οποίο έχει ήδη διορίσει προσωπάρχη του, τα στελέχη που θα τον βοηθήσουν είναι από τα «γερά χαρτιά» του Δημοκρατικού Κόμματος - Δείτε όλο το επιτελείο του νέου προέδρου της Αμερικής

νεο_23
Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να έχει στυλώσει τα πόδια και να μην αποδέχεται την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, όμως ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν ετοιμάζει την ομάδα του για να κυβερνήσει τις ΗΠΑ.

Εκτός από τον μεγαλοδικηγόρο Ρον Κλάιν, τον οποίο έχει ήδη διορίσει προσωπάρχη του, σύμφωνα με το CNN, τα στελέχη που θα τον βοηθήσουν είναι από τα «γερά χαρτιά» του Δημοκρατικού Κόμματος αλλά και μία κούκλα αεροσυνοδός, ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος υποψήφιος για την προεδρία στις ΗΠΑ, και μία ιθαγενής. Πάντως, ο Τζο Μπάιντεν επιδιώκει να έχουν άρωμα γυναίκας τα νευραλγικά πόστα.

ron98
Ρον Κλάιν


Υπουργός Εξωτερικών Σούζαν Ράις

suzan12
Σούζαν Ράις


Κλείσιμο
Η Αφροαμερικανή Σούζαν Ράις διετέλεσε στην κυβέρνηση Ομπάμα ως πρέσβειρα του ΟΗΕ και Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

Επιπλέον, στην κυβέρνηση Κλίντον ήταν ειδική σύμβουλος του προέδρου και διευθύντρια για τις αφρικανικές υποθέσεις στον Λευκό Οίκο.

Το όνομά της είχε ακουστεί έντονα και για την αντιπροεδρία στο πλευρό του Μπάιντεν.

Άντονι Μπλίνκεν- Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας

antoni123
Άντονι Μπλίνκεν


Επί κυβέρνησης Κλίντον, ο Άντονι Μπλίνκεν διετέλεσε μέλος του προσωπικού του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας στον Λευκό Οίκο και κατείχε ρόλους ως ειδικός σύμβουλος του προέδρου, διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων και διευθυντής στον τομέα στρατηγικού σχεδιασμού.

Γερουσιαστής Κρις Κουνς - υπουργός Οικονομικών

kris123
Κρις Κουνς

Ο Κουνς κατέχει επί του παρόντος την ίδια έδρα της Γερουσίας στο Ντέλαγουερ που κατείχε ο Μπάιντεν για δεκαετίες. Ένας στενός σύμμαχος του Μπάιντεν επί πολλά χρόνια

Λαέλ Μπρέναρντ - υπουργός Οικονομικών

lael123
Λαέλ Μπρέναρντ


Η Μπρέναρντ έχει επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλευρό του Ομπάμα.

Είναι επικεφαλής της FED και έχει διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών με ευθύνη για τις διεθνείς υποθέσεις της κυβέρνησης Ομπάμα, την εποχή της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης και της κρίσης του ευρώ.

Εάν επιλεγεί, η πρόεδρος της FED θα είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει την ισχυρή θέση. Ωστόσο, δεν είναι αρεστή στην προοδευτική πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Μισέλ Φλουρνόι - υπουργείο Άμυνας

misel12
Μισέλ Φλουρνόι


Εάν επιλεγεί τότε θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τα ηνία του υπουργείου Άμυνας.

Επιπλέον, έχει διατελέσει σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Αλεχάνδρο Μαγιόρκας- Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας

alexandro12
Αλεχάνδρο Μαγιόρκας


Ο Μαγόρκας έχει διατελέσει υφυπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας επί κυβέρνησης Ομπάμα και διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ιθαγένεια και την Υπηρεσία Μετανάστευσης.

Λίζα Μονακό- Γενική Εισαγγελέας

liza12
Λίζα Μονακό


Η Λίζα Μονακό έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκλογή του Μπάιντεν. Διετέλεσε σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας και Αντιτρομοκρατίας στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Νωρίτερα είχε διατελέσει βοηθός γενικού εισαγγελέα για την εθνική ασφάλεια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και ήταν επικεφαλής του προσωπικού του τότε διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μίλερ.

Ντεμπ Χάαλαντ- υπουργός Εσωτερικών

deb12
Ντεμπ Χάαλαντ


Μέλος του Κογκρέσου από το Νιου Μέξικο και μία από τις πρώτες γυναίκες ιθαγενής στην Αμερική που πέρασαν το κατώφλι του Κογκρέσου.
Η Χάαλαντ ειναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φυσικών Πόρων της Βουλής των Αντιπροσώπων,

Σάαρα Νέλσον - υπουργός Εργασίας

sara12
Σάαρα Νέλσον


Είναι πρόεδρος της Ένωσης Αεροσυνοδών-CWA.

Εκτός από την ακαταμάχητη γοητεία της, η επικοινωνιακή της μαεστρία διακρίθηκε από πολλούς που την θεωρούν ως το ανερχόμενο αστέρι του Δημοκρατικού Κόμματος.

Παίζει στα... δάχτυλα τα social media και έδωσε μεγάλη μάχη προειδοποιώντας για τους κινδύνους της μη καταβολής των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους στα αεροδρόμια.

Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς

brni123
Μπέρνι Σάντερς


Ο γερουσιαστής του Βερμόντ είναι ένα ισχυρό χαρτί των Δημοκρατικών. Ο ίδιος πάντως βλέπει με καλό μάτι το υπουργείο Εργασίας.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του CNN Wolf Blitzer εάν ο Μπάιντεν του ζητούσε να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας τι θα έλεγε, απάντησε:

«Αν είχα ένα χαρτοφυλάκιο που θα μου επέτρεπε να αγωνιστώ για τις εργαζόμενες οικογένειες, θα το έκανα; Ναι, θα το έκανα».

Βιβέκ Μάρτι - υπουργός Υγείας

bibik12
Βιβέκ Μάρτι


Ο Ινδοαμερικανός καθηγητής έχει ήδη επιστρατευτεί από τον Μπάιντεν ως επικεφαλής της ομάδας κρούσης για την αντιμετώπιση της νόσου Covid- 19.

Ράντι Γουίνγκαρτεν - υπουργός Παιδείας

ranti89
Ράντι Γουίνγκαρτεν


Είναι πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Εκπαιδευτικών. Επί χρόνια πιέζει ασφυκτικά για μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Εκπαίδευσης. Προήδρευσε επίσης της Δημοτικής Επιτροπής Εργασίας της Νέας Υόρκης.

Πιτ Μπάντιγκιγκ - πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη

petet12


Είχε διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς, πρώην δήμαρχος στο Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα και δηλωμένος ομοφυλόφιλος. Έχοντας στο πλευρό του τον σύζυγό του, είχε ανακοινώσει ότι διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα με τους Δημοκρατικούς. Είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος που κατέβηκε υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αναισθησιολόγος στο Παπανικολάου: Λίγα λεπτά πριν την έκκληση στο Facebook, είχα διασωληνώσει έναν άνθρωπο

Πώς θα γίνουν τα μαθήματα αν κλείσουν τα δημοτικά

Συναγερμός στην Εκκλησία με τα κρούσματα σε ιεράρχες - Πώς πιστεύεται ότι έγινε η διασπορά του ιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης