Η Google θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε συνεργασίες με εκδότες του Τύπου

Η Google θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε συνεργασίες με εκδότες του Τύπου

Το ανακοίνωσαν σήμερα

google
Αίσθηση έκανε η σημερινή ανακοίνωση της Google, σύμφωνα με την οποία, ο αμερικανικός διαδικτυακός γίγαντας θα επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε συνεργασίες με εκδότες του Τύπου απ' όλο τον κόσμο.

Η Cloudevo, κορυφαία εταιρεία Digital Growth Consultancy, ανοίγει τον δρόμο για να οδηγήσει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους και κατ' επέκταση τις πωλήσεις τους μέσω του Google Cloud

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η ανάρτηση της ανακοίνωσης έγινε στην ιστοσελίδα της εταιρείας με την υπογραφή του αφεντικού της, Σουντάρ Πιτσάι.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της Google ανακοίνωσε ότι ο διαδικτυακός γίγαντας θα ενισχύσει τις συνεργασίες του με τους εκδότες εφημερίδων ανά τον κόσμο.

«Αυτή η οικονομική δέσμευση (...) θα πληρώσει τους εκδότες για τη δημιουργία και την επιλογή περιεχομένου υψηλής ποιότητας», για μια «εμπειρία» διαδικτυακών πληροφοριών, γράφει ο Ινδός CEO της Google.

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι, το νέο προϊόν που θα προσφέρει η Google θα είναι διαθέσιμο πρώτα στις «Ειδήσεις Google» σε Android και στη συνέχεια στις «Ειδήσεις Google» στο IOS (το λειτουργικό σύστημα για τις κινητές συσκευές της Apple).

Σύμφωνα με τον Σουντάρ Πιτσάι, η Google συνήψε συμφωνίες με σχεδόν 200 εκδότες στη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία.

Μεταξύ των εκδοτών, περιλαμβάνονται τα γερμανικά έντυπα «Der Spiegel», «Stern», η εφημερίδα «Die Zeit», και το βραζιλιάνικο «Folha de S.Paulo».

«Η Google διαπραγματεύεται επίσης συμφωνίες και με άλλες χώρες όπως η Ινδία, το Βέλγιο και η Ολλανδία», επισημαίνει ο Σουντάρ Πιτσάι.

Κλείσιμο
Αν και ο CEO της Google δεν αναφέρει τη Γαλλία, ο Σεμπαστιάν Μισόφ, το αφεντικό της «Google France», έσπευσε να εκφράσει το ενδιαφέρον του για συνεργασία.

Σύμφωνα με τον Σουντάρ Πιτσάι, το «Google News Showcase» θα αποτελείται από αποκλειστικούς χώρους που θα επιτρέπουν στους συμμετέχοντες εκδότες να «μορφοποιούν» τα άρθρα τους, προκειμένου να φέρουν «περισσότερο βάθος και περιβάλλον» μέσω χρονοδιαγραμμάτων και σχετικά άρθρα.

«Θα ακολουθήσουν και άλλα στοιχεία, όπως βίντεο, ήχος και καθημερινές επισημάνσεις», δήλωσε ο Σουντάρ Πιτσάι.

«Πάντα εκτιμούσα την ποιοτική δημοσιογραφία και πίστευα ότι μια ζωντανή βιομηχανία ειδήσεων είναι ζωτικής σημασίας σε μια δημοκρατική κοινωνία», προσθέτει ο CEO. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκδοτικοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένου του News Corp του Ρούπερ Μέρντοχ και του γίγαντα των μέσων ενημέρωσης της Γερμανίας , Axel Springer, ζητούν από την Google να πληρώσει για τη χρήση του περιεχομένου τους εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, αλλά ο τεχνολογικός κολοσσός μέχρι τώρα έχει αρνηθεί.

Η Google δεν είναι ο μόνος αμερικανικός κολοσσός της τεχνολογίας που πιέζεται να πληρώσει για το δημοσιογραφικό περιεχόμενο που προσφέρει. Τα μέσα ενημέρωσης ζητούν επίσης από το Facebook να πληρώνει τα μέσα ενημέρωσης για τη χρήση περιεχομένου στην πλατφόρμα του.

«Η εταιρεία Google σκοπεύει να πληρώσει τα μέσα ενημέρωσης για τη δημιουργία και την επιμέλεια δημοσιογραφικού περιεχομένου που θα περιλαμβάνει η νέα υπηρεσία για κινητές συσκευές Google News Showcase, η οποία αρχικά θα κυκλοφορήσει στη Βραζιλία και τη Γερμανία», αναφέρε η ανακοίνωση.


Ειδήσεις σήμερα: 

Bαριά καμπάνα για e-shop - Έπαιρνε λεφτά και δεν παρέδιδε τα προϊόντα!

Μητσοτάκης σε Μισέλ: Στο χέρι της Τουρκίας να συνεργαστεί ή να υποστεί τις συνέπειες της στάσης της

Σοκ με τα γηροκομεία: Το 7ο που «χτυπά» ο κορωνοϊός - 40 τα κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης