Σάλος στην Ινδία για μια ακόμη γυναίκα-θύμα βιασμού που πέθανε

Σάλος στην Ινδία για μια ακόμη γυναίκα-θύμα βιασμού που πέθανε

Το 19χρονο θύμα, που ανήκε στην κοινότητα Ντάλιτ, δέχθηκε επίθεση και βιάστηκε σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι της 

19394989
Γυναίκα από τη χαμηλότερη βαθμίδα του συστήματος καστών της Ινδίας πέθανε σήμερα, εβδομάδες αφότου οι αρχές έκαναν γνωστό ότι βιάστηκε από μια ομάδα ανδρών, μια υπόθεση που πυροδότησε διαμαρτυρίες στο Νέο Δελχί με εκατοντάδες ανθρώπους να συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή.

Το περιστατικό είναι το τελευταίο μιας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων σε βάρος γυναικών στην Ινδία. Κάθε 15 λεπτά κατά μέσο όρο, μια γυναίκα στην Ινδία πέφτει θύμα βιασμού, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία του 2018 που είδαν το φως της δημοσιότητας φέτος.

«Δεν υπάρχει προστασία για τις γυναίκες. Οι εγκληματίες μπορούν ελεύθερα να διαπράττουν εγκλήματα, χωρίς να κρύβονται», έγραψε στο Twitter η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου.

Το 19χρονο θύμα, που ανήκε στην κοινότητα Ντάλιτ, δέχθηκε επίθεση και βιάστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου σε ένα χωράφι κοντά στο σπίτι της στην περιοχή Χατράς, σε απόσταση 100 χλμ. από το Δελχί, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες σε σχέση με το έγκλημα.

Χθες Δευτέρα, η γυναίκα μεταφέρθηκε από νοσοκομείο στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές στο νοσοκομείο Safdarjung στο Νέο Δελχί, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, εξήγησαν οι αρχές.

Κλείσιμο
Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο σήμερα, όπου συνεπλάκησαν με την αστυνομία και απέκλεισαν για λίγο την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο.

Οι Ντάλιτ, που βρίσκονται στην κατώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας των ινδικών καστών, διαμαρτύρονται διότι ο νόμος δεν τους προστατεύει ισότιμα, λόγω προκαταλήψεων.

Ακτιβιστές από το Bhim Army, ένα κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ντάλιτ, φώναζαν συνθήματα κοντά στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, όπου είχε μεταφερθεί η σορός της άτυχης γυναίκας. Δεκάδες παραστρατιωτικοί αναπτύχθηκαν σε κοντινή απόσταση.

Ο ηγέτης του Bhim Army Σάντα Σέκαρ Ααζάντ κάλεσε τους Ντάλιτ σε ολόκληρη τη χώρα να βγουν στους δρόμους και ζήτησε οι ένοχοι να κρεμαστούν. «Δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό πλέον, θέλουμε δικαιοσύνη».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Πάνω από 350 σήμερα τα νέα κρούσματα - Μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας οι περισσότεροι

Αρμενία: «Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμένικο μαχητικό»

Γεύμα Μητσοτάκη - Πομπέο στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης