Ο Ντοναλντ Τραμπ υποσχέθηκε «γη και ύδωρ» στους Αφροαμερικανούς

Ο Ντοναλντ Τραμπ υποσχέθηκε «γη και ύδωρ» στους Αφροαμερικανούς

Τι υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ 40 ημέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου

trump_ar
Σε σειρά υποσχέσεων προκειμένου να πείσει τους Αφροαμερικανούς να τον στηρίξουν στις εκλογές των ΗΠΑ που θα διεξαχθούν σε 40 ημέρες προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του συγκέντρωση στην Ατλάντα.

Ανάμεσα στις υποσχέσεις του περιλαμβάνονται η καθιέρωση της «Juneteenth» της 19ης Ιουνίου, που τιμάται η κατάργηση της δουλείας στις ΗΠΑ, ως επίσημης ομοσπονδιακής αργίας αλλά και η δέσμευση για χαρακτηρισμό ως τρομοκρατικών οργανώσεων της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.

Ο Τραμπ συνέχισε στην ομιλία υποσχόμενος να αυξήσει την πρόσβαση σε κεφάλαια για τις κοινότητες των μαύρων, να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, να στηρίξει επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους και να παρέχει περισσότερες ευκαιρίες, ενώ είπε ότι «θα βάζω πάντα πρώτα τους Αμερικανούς και αυτό περιλαμβάνει πάρα πολύ τους μαύρους Αμερικανούς».

Trump Appeals to African American Voters in Atlanta With ‘Platinum Plan’


Στην ομιλία του και στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η εκστρατεία Τραμπ δεν δόθηκε καμία λεπτομέρεια πώς ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας θα εκπληρώσει αυτές τις υποσχέσεις του.

Κλείσιμο
Μόνο το Κογκρέσο έχει την εξουσία να θεσπίσει ομοσπονδιακή αργία, αλλά ο Τραμπ μπορεί να εισαγάγει ένα μέτρο για να το εγκρίνουν οι βουλευτές και οι γερουσιαστές.

Η Ατλάντα είναι μια πόλη στην οποία η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Αφροαμερικάνοι, ενώ αποτελεί και τη μεγαλύτερη πόλη της Τζόρτζια, μιας πολιτείας που ίσως διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι εκκλήσεις για να θεσπιστεί η «Juneteenth» η 19η Ιουνίου ομοσπονδιακή αργία εντάθηκαν αυτό το καλοκαίρι καθώς οι ιστορικές διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter κατέκλυσαν όλη τη χώρα και πολλοί οργανισμοί έδωσαν στους εργαζόμενους τους μια μέρα αδείας. Η Juneteenth αναγνωρίζεται ήδη από 47 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια.

Στις 19 Ιουνίου 1865 ο στρατηγός Γκόρντον Γκρέιντζερ έφτασε με τον στρατό του στο Γκάλβεστον του Τέξας και ανακοίνωσε στους σκλάβους ότι είναι πλέον ελεύθεροι. Το Τέξας ήταν η τελευταία πολιτεία των ΗΠΑ που απελευθέρωσε τους σκλάβους μετά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο (1861-65).

Η Χαβάη, η Βόρεια Ντακότα και η Νότια Ντακότα δεν έχουν αργία ούτε άλλη επίσημη εορτή της Juneteenth.

Ο Τραμπ ακολουθεί τον Δημοκρατικό αντίπαλο Τζο Μπάιντεν στις εθνικές δημοσκοπήσεις. Κέρδισε την Τζόρτζια στις εκλογές του 2016, αλλά το προβάδισμά του έναντι του Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή μειώθηκε πρόσφατα, με μια δημοσκόπηση των New York Times την περασμένη εβδομάδα να δείχνει ισόπαλους τους δύο υποψηφίους.

Περισσότερο από το 85% των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων ανήκει στο Δημοκρατικό κόμμα ή κλίνει προς αυτό, σύμφωνα με το Pew Research Center.

Ωστόσο, ο Τραμπ είπε χθες στο πλήθος της προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Ατλάντα ότι ο Μπάιντεν «δεν ξέρει τους μαύρους Αμερικανούς όπως εγώ».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκίνησε η ανάρτηση του ΕΝΦΙΑ στο Mytaxis

Καθορισμό θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και τη Μάλτα θέλει ο Σάρατζ

Μπραντ Πιτ - Νικόλ Ποτουράλσκι: Έρωτας στο Βερολίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης