Έκρηξη στη Βηρυτό: Πάνω από 60 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται

Έκρηξη στη Βηρυτό: Πάνω από 60 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται

Εικοσιπέντε από τους νεκρούς δεν έχουν ταυτοποιηθεί - Ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι έτοιμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο, δηλώνει ο γενικός του γραμματέας

beirut_expl__2_
Πάνω από 60 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται στη Βηρυτό, τέσσερις ημέρες μετά την έκρηξη στο λιμάνι που κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 154, εκ των οποίων οι 25 δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα πάνω από 60 αγνοούμενοι.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 120 από τους 5.000 και πλέον τραυματίες από την έκρηξη της Τρίτης βρίσκονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι έτοιμος να βοηθήσει με κάθε τρόπο, δηλώνει ο γενικός του γραμματέας

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ δήλωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει να κινητοποιήσει τις προσπάθειες του αραβικού κόσμου για την παροχή στήριξης στον Λίβανο.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης σε δημοσιογράφους, ύστερα από συνάντηση με τον Λιβανέζο πρόεδρο Μισέλ Αούν, ότι ο Αραβικός Σύνδεσμος είναι έτοιμος να συνδράμει στις έρευνες για την έκρηξη.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με κάθε μέσο», δήλωσε ο Άχμεντ Αμπούλ Γάιτ, προσθέτοντας ότι θα λάβει μέρος στη διεθνή τηλεδιάσκεψη που διοργανώνεται αύριο από τη Γαλλία για να συζητηθεί η παροχή βοήθειας στον Λίβανο.

Η Άγκυρα είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βηρυτού

Η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση του λιμανιού της Βηρυτού, το οποίο και καταστράφηκε από την τεράστια έκρηξη της Τρίτης, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί σήμερα στο Λίβανο.

Το τουρκικό λιμάνι της Μερσίνης στη Μεσόγειο, είναι έτοιμο να βοηθήσει το λιμάνι της Βηρυτού, όπως είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Βιέννη θα διαθέσει ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων στο Λίβανο

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση της Αυστρίας θα διαθέσει περισσότερα ένα εκατομμύριο δολάρια στο Λίβανο, μετά την τεράστια έκρηξη που έπληξε τη Βηρυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο των Εξωτερικών της χώρας.

“Μετά τις καταστροφικές εκρήξεις στο λιμάνι της Βηρυτού, η κυβέρνηση της Αυστρίας αποφάσισε να διαθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ (1,17 εκατομμύρια δολάρια) από το ταμείο βοήθειας καταστροφών στο εξωτερικό, για βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο Λίβανο,” όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Αυστρίας.

Το 50% των χρημάτων θα σταλεί στον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου, ενώ το υπόλοιπο 50% θα διατεθεί ως δωρεά σε αυστριακούς μη κυβερνητικούς οργανισμούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο Λίβανο, για την παροχή βοήθειας και καταφυγίου στους χιλιάδες των τραυματισμένων και εκτοπισμένων ανθρώπων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συγκλονίζει ζευγάρι που υποδεχόταν στη ζωή τον γιο του τη στιγμή της έκρηξης στη Βηρυτό - «Καταστροφή και αίμα παντού»

«Πλήθος μέτρων» στο τραπέζι μετά την έκρηξη κρουσμάτων - Ορόσημο η Δευτέρα

Χάνεται το στοίχημα του τουρισμού και για τον Αύγουστο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης