Έκρηξη στη Βηρυτό: Για τρεις Κύπριους τραυματίες έκανε λόγο η Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Λιβάνου

Έκρηξη στη Βηρυτό: Για τρεις Κύπριους τραυματίες έκανε λόγο η Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Λιβάνου

«Το πρώτο μας μέλημα είναι να μάθουμε αν έχουμε συγγενείς ή μέλη της Κυπριακής κοινότητας που έχουν τραυματιστεί» τόνισε η Στάλω Χαμπίμπι - Πληροφορίες για δύο Έλληνες τραυματίες

beirut_3
Τις τραγικές στιγμές της έκρηξης στη Βηρυτό, αλλά και αυτές που ακολούθησαν, περίεγραψε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Μπάμπη Κούτρα και Χρήστο Μπόκα, η Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας του Λιβάνου, Στάλω Χαμπίμπι.

«Νιώσαμε μια σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ και ακολούθησαν εκρήξεις. Νομίζαμε ότι ήταν βομβαρδισμοί» ανέφερε χαρακτηριστικά για τη στιγμή της έκρηξης, ενώ στη συνέχεια σημειώνει ότι από τις ειδήσεις και τις εικόνες στην τηλεόραση συνειδητοποίησαν τι έγινε.

Η κ. Χαμπίμπι ανέφερε ότι το σπίτι της ίδιας έχει υποστεί ελάχιστες υλικές ζημιές, ενώ υπογράμμισε πως οι εικόνες που βλέπουν την επόμενη μέρα είναι τρομακτικές.

«Τα νούμερα των νεκρών και των τραυματιών ολοένα και αυξάνονται. Είναι τραγική η κατάσταση. Είναι σαν βιβλική καταστροφή. Σπίτια έχουν καταστραφεί εντελώς, βλέπουμε συνέχεια τραυματίες. Οι εικόνες σοκάρουν», επισημαίνει.

«Το πρώτο μας μέλημα είναι να μάθουμε αν έχουν συγγενείς ή μέλη της Κυπριακής κοινότητας που έχουν τραυματιστεί» τονίζει η Πρόεδρος της Κυπριακής κοινότητας και προσθέτει: «Τρεις Κύπριοι είναι τραυματίες. Και η Πρόξενος στη Βηρυτό τραυματίστηκε, ευτυχώς όλοι ελαφρά».

Ανέφερε μάλιστα, ότι σε σπίτια γνωστών και φίλων έχουν παρατηρηθεί ζημιές, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστη η Πρεσβεία της Κύπρου, αλλά και η οικεία του Πρέσβη, ωστόσο δεν γνωρίζει αν υπάρχουν τραυματίες από την ελληνική κοινότητα.

Κλείσιμο
Η κ. Χαμπίμπι αναφέρει ότι κανείς δεν γνώριζε για τη διαρροή του νιτρικού αμμωνίου και κανείς δεν ξέρει πώς προέκυψε, ωστόσο αν οι υπεύθυνοι το γνώριζαν «πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Τέλος, περιγράφοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, η πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας την χαρακτηρίζει «τραγική». «Γιατροί και νοσοκόμοι προσπαθούσαν να περιθάλψουν τραυματίες έξω στους δρόμους με φακούς», λέει χαρακτηριστικά.


Πληροφορίες για δύο Έλληνες τραυματίες

Δύο Έλληνες φέρονται μεταξύ των χιλιάδων τραυματιών που προκάλεσε η έκρηξη χθες στη Βηρυτό, σοκάροντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής, χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστά περισσότερα στοιχεία για την κατάσταση της υγείας τους, καθώς χάος επικρατεί ακόμη στους δρόμους της πόλης, με την περίμετρο της έκρηξης να ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πληροφορίες για δύο Έλληνες τραυματίες από την έκρηξη στη Βηρυτό

Συγκλονιστικό βίντεο με τη διάσωση παιδιού από την οικιακή βοηθό στον Λίβανο

Τι είναι το νιτρικό αμμώνιο που σκόρπισε τον όλεθρο στη Βηρυτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης