Κορωνοϊός - Αλγερία: Η άρση του lockdown δεν κράτησε πολύ - Έκλεισαν ξανά καταστήματα

Κορωνοϊός - Αλγερία: Η άρση του lockdown δεν κράτησε πολύ - Έκλεισαν ξανά καταστήματα

Αμέτρητες οι παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης - Στους 460 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Αλγερία

coronavirus_algeria
Πολλά εμπορικά καταστήματα, που άνοιξαν εκ νέου την περασμένη εβδομάδα, αναγκάστηκαν να κλείσουν το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές της Αλγερίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, της πόλης του Αλγερίου, εξαιτίας παραβιάσεων των κανόνων υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αντιμέτωποι μετά την έναρξη του Ραμαζανιού με παραβιάσεις των προληπτικών μέτρων από εμπόρους και πολίτες, περίπου δεκαπέντε νομάρχες (από τους 48) διέταξαν να κλείσουν καταστήματα όπου έχουν καταγραφεί παραβιάσεις καθ’ υποτροπή, κυρίως καταστήματα με ρούχα και υποδήματα, ζαχαροπλαστεία που παρασκευάζουν παραδοσιακά γλυκά, η ζήτηση των οποίων είναι μεγάλη τον ιερό μήνα, καταστήματα καλλυντικών, κουρεία και κομμωτήρια.

Οι εικόνες με ουρές πελατών σε πολλά καταστήματα προκάλεσαν την οργή των αρχών και επαγγελματιών της υγείας.

Η Αλγερία θρηνεί 460 θανάτους ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 αφότου καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 την 25η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης της Εξέλιξης της Πανδημίας.

Έχουν επιβεβαιωθεί 4.474 κρούσματα μόλυνσης επισήμως.

Όμως, από την αρχή του μήνα της νηστείας, την 24η Απριλίου, έχουν καταγραφεί 56 θάνατοι και έχουν εντοπιστεί 1.467 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκτυλίσσεται με άλλα λόγια επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελματζίντ Ταμπούν απείλησε την Παρασκευή να κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα μέτα περιορισμού εάν διαπιστωθεί χαλάρωση στην τήρησή τους.

Όταν ενέκρινε την επανέναρξη της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, πριν από μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Αμπντελαζίζ Τζαράντ απαιτούσε από τους Αλγερινούς να «συνεχίσουν να τηρούν με απόλυτη ευσυνειδησία και αυστηρότητα τα μέτρα υγιεινής, κοινωνικής αποστασιοποίησης και προστασίας».

Από την 24η Απριλίου, οι αρχές χαλάρωσαν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε εννέα νομαρχίες της χώρας.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Οι Γερμανοί... ξέχασαν να αφαιρέσουν τους νεκρούς από τον αριθμό των κρουσμάτων

Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Σαντορίνης

Νότια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έκανε εγχείρηση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης