Τι είναι καλύτερο τελικά; Οι αερόβιες ασκήσεις ή τα βάρη;

Τι είναι καλύτερο τελικά; Οι αερόβιες ασκήσεις ή τα βάρη;

Το θετικό των βαρών είναι ότι χάνεις θερμίδες και μετά το τέλος της προπόνησης

gymnastiki1
Η απάντηση είναι αυτή, αν αναρωτιέσαι! Τι είναι καλύτερο για απώλεια κιλών; Παρόλο που σηκώνοντας βάρη χάνεις μόνο 10 θερμίδες το λεπτό, όταν κάνεις αερόβια άσκηση χάνεις 12 θερμίδες. Το θετικό των βαρών είναι ότι χάνεις θερμίδες και μετά το τέλος της προπόνησης. Όταν τρέχεις ή ανεβαίνεις στο ελλειπτικό, το σώμα σου αισθάνεται πολύ άνετα. Όταν, όμως, κάνεις ασκήσεις με βάρη, το σώμα σου λέει, «Ουάου, αυτό είναι κάτι πολύ διαφορετικό». Και αυτό είναι που σε κάνει να καις άλλες 25 θερμίδες παραπάνω από αυτές που καις κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Τι πρέπει να κάνεις πρώτα;
Μπορείς να ξεκινάς με ό,τι από τα δύο θέλεις. Από τη μια μεριά αν ξεκινήσεις κάνοντας αερόβια άσκηση ζεσταίνεις τους μύες σου και τους προετοιμάζεις για τις ασκήσεις με βάρη. Από την άλλη μεριά ξεκινώντας από τα βάρη μπορείς να χαλαρώσεις αφού τελειώσεις κάνοντας λίγη αερόβια άσκηση.

Πρέπει να σηκώνεις βαριά ή ελαφριά βάρη;
Και τα δύο! Τα ελαφριά βάρη (τόσο ελαφριά ώστε να μπορείς να κάνεις 15-20 επαναλήψεις) ενεργοποιούν βραδείας συστολής μυικές ίνες ενώ τα βαριά βάρη (αυτά που μπορείς να κάνεις 8-10 επαναλήψεις) ενεργοποιούν μυικές ίνες ταχείας συστολής. Συνδυάζοντας και τα δύο θα έχεις τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διαβάστε περισσότερα στο keepup
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης