Με... κουπόνια αγόρασε το νυφικό της η βασίλισσα Ελισάβετ

Με... κουπόνια αγόρασε το νυφικό της η βασίλισσα Ελισάβετ

Πανάκριβο για την εποχή του το νυφικό της βασίλισσας Ελισάβετ που συμπλήρωσε 70 χρόνια γάμου με τον πρίγκιπα Φίλιππο

Με... κουπόνια αγόρασε το νυφικό της η βασίλισσα Ελισάβετ
Διακόσια κουπόνια χρειάστηκε η βασίλισσα Ελισάβετ για να πληρώσει τα υλικά που θα της επέτρεψαν να δημιουργήσει το νυφικό της, εβδομήντα χρόνια πριν. 

Κι αυτό επειδή παρότι γαλαζοαίματη, κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στους βρετανούς πολίτες μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα 200 κουπόνια ήταν δώρο της βρετανικής κυβέρνησης, γεγονός που επέτρεψε στην Ελισάβετ να κρατήσει τα δικά της, αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. 

Παρά τον τρόπο αγοράς, το νυφικό θεωρείται ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Φτιαγμένο από μεταξωτό, είχε ουρά 13 μέτρων και σχέδιο εμπνευσμένο από ζωγραφική του Μποτιτσέλι, ενώ ήταν διακοσμημένο από 10.000 μαργαριτάρια, που εισήχθησαν από την Αμερική. Το τίμημα των 200 κουπονιών, παρότι μεγάλο, θεωρείται ότι πράγματι αξιοποιήθηκε για την αγορά των υλικών. 

Κλείσιμο
Το φόρεμα παραμένει εντυπωσιακό και ακριβό. Η παραγωγή της σειράς "The Crown" του Netflix, με θέμα τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ, ξόδεψε περίπου 37.000 δολάρια για να ξαναφτιάξει το νυφικό. Την ίδια ώρα, τα έξοδα των γαλαζοαίματων για τέτοιες τελετές φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί. Το νυφικό της Κέιτ Μίντλετον κόστισε 434.000 δολάρια. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης