Κορωνοϊός-Αθλητισμός: Αναβλήθηκε και το Ρολάν Γκαρός

Κορωνοϊός-Αθλητισμός: Αναβλήθηκε και το Ρολάν Γκαρός

Οι διοργανωτές του γαλλικού OPEN ανακοίνωσαν ότι λόγω του κορωνοϊού το περίφημο τουρνουά τένις αντί για τον Μάιο θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου με Οκτωβρίου

roland-garros
Η οργανωτική επιτροπή και η γαλλική ομοσπονδία αντισφαίρισης πήραν την απόφαση με μεταφέρουν για το φθινόπωρο το χωμάτινο γκραν σλαμ λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι πρώτοι αγώνες των προκριματικών ήταν προγραμματισμένοι να αρχίσουν στις 18 Μαΐου αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την κατάσταση μέχρι τότε και όλες οι προετοιμασίες μένουν πίσω λόγω του γενικού αποκλεισμού.
Προκειμένου να προφυλαχθεί η υγεία των εργαζομένων, των αθλητών και των θεατών πάρθηκε από κοινού η απόφαση να μεταφερθεί αργότερα και συγκεκριμένα στο διάστημα 20 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι αν το αμερικανικό όπεν πραγματοποιηθεί κανονικά την περίοδο που έχει προγραμματιστεί (24/8-13/9), θα υπάρχει μόνο μία εβδομάδα κενό μεταξύ των δύο γκραν σλαμ.

«Λάβαμε μία δύσκολη αλλά γενναία απόφαση εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης που έχει εξελιχθεί δραματικά από το τελευταίο σαββατοκύριακο μέχρι σήμερα. Δρούμε με υπευθυνότητα σε αυτή τη μάχη και συνεργαζόμαστε όλοι μαζί προκειμένου να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια όλων», σχολίασε ο επικεφαλής της γαλλικής ομοσπονδίας αντισφαίρισης, Μπερνάρντ Γκιουντιτσελί.

Πηγή:www.sportsfeed.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης