Champions League: Η Σλάβια κράτησε στο... μηδέν την Μπαρτσελόνα, σπουδαίο διπλό η Λειψία

Champions League: Η Σλάβια κράτησε στο... μηδέν την Μπαρτσελόνα, σπουδαίο διπλό η Λειψία

Η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι ούτε στο Champions League - Η ομάδα του Βαλβέρδε έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με την εξαιρετική Σλάβια Πράγας - Νίκη πρωτιάς για την Λειψία που επικράτησε με 2-0 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη

barca_main
Η αφορμή για επιστροφή στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις έδωσε τη θέση της σε ακόμα περισσότερη αμφιβολία στις τάξεις των Μπλαουγκράνα.

Μετά την ήττα πρωταθλήματος από την Λεβάντε με 3-1, η Μπαρτσελόνα ήταν ξανά αγνώριστη αυτή τη φορά στην έδρα της και έμεινε στο 0-0 κόντρα στην ψυχωμένη Σλάβια Πράγας, πετώντας στα σκουπίδια με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να κλειδώσει για τα… καλά την πρωτιά και την πρόκριση στον 6ο όμιλο του Champions League.



Χωρίς τον Σουάρεζ στη σύνθεση της και τον Ουσμάν Ντεμπελέ σε θέση κεντρικού επιθετικού, η ομάδα του Βαλβέρδε ήταν «άχρωμη», δεν βρήκε ρυθμό σε μεγάλα διαστήματα στο ματς και έπαθε βραχυκύκλωμα μπροστά στην οργανωμένη και ορθολογική προσέγγιση των Τσέχων, οι οποίοι με τη σειρά τους έμειναν ζωντανοί στην υπόθεση της τρίτης θέσης.

Ντεμπελέ και Μέσι είχαν τις δύο μεγαλύτερες στιγμές για την Μπαρτσελόνα, με τον Γάλλο να απειλεί πρώτος στο 15' αλλά να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον εκπληκτικό Κόλαρ, ο οποίος είπε όχι σστο δεύτερο ημίχρονο και στον Αργεντίνο, σε τελείωμα του από την μικρή περιοχή, με τον Λίο να έχει και δοκάρι από το πρώτο μέρος σε δυνατό σουτ που σταμάτησε στο οριζόντιο.

Κλείσιμο
Αυτή δεν είναι μια συνθήκη που έχει συνηθίσει η Μπαρτσελόνα, αφού τελευταία φορά που δεν κέρδισε σε ματς ομίλων στο Καμπ Νόου ήταν τον Δεκέμβριο του 2012 με αντίπαλο την Μπενφίκα. Μάλιστα, σταμάτησε και το απίστευτο σερί που ήθελε την Μπάρτσα να επικρατεί εντός έδρας στα τελευταία 45 της παιχνίδια σε ομίλους του Champions League με Λιονέλ Μέσι και Σέρχιο Μπουσκέτς να ξεκινούν βασικοί.

Πλέον, οι Καταλανοί όχι μόνο δεν έκαναν την ζωή τους πιο εύκολη, αλλά περιέπλεξαν την υπόθεση πρόκρισης στον όμιλο, αφού τα ματς με Ίντερ εκτός και Ντόρτμουντ εντός θα κρίνουν την τύχη και των τριών στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Μπαρτσελόνα (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Βιδάλ, Γκριεζμάν, Μέσι, Ντεμπελέ

Σλάβια Πράγας (Τρπόφσκι): Κόλαρ, Κουφάλ, Κουντέλα, Φρίντριχ, Μπορίλ, Σούτσεκ, Τραορέ, Στάντσιου, Ολάγινκα, Σεβτσίκ, Μασοπούστ

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα-Σλάβια Πράγας 0-0
22.00 Ντόρτμουντ-Ίντερ (Cosmote Sport 3)

Βαθμολογία
1.Μπαρτσελόνα 8β., 4-2 γκολ
2.Ίντερ 4β., 4-3 γκολ
3.Μπορούσια Ντόρτμουντ 4β., 2-2 γκολ
4.Σλάβια Πράγας 2β., 2-5 γκολ

Μια ανάσα από τους «16» η Λειψία
Η Λειψία έφυγε με νίκη 2-0 από την Αγία Πετρούπολη επί της Ζενίτ και έκανε άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Το περασμένο Σάββατο η Λειψία έκανε ιστορικό ρεκόρ, διαλύοντας με 8-0 την Μάιντς και παρά το γεγονός ότι ο Βέρνερ έμεινε αρχικά στον πάγκο με πρόβλημα τραυματισμού οι Ταύροι απέδειξαν ότι έχουν βρει για τα καλά ρυθμό και επιβλήθηκαν με 2-0 της Ζενίτ για να κάνουν άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.



Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το ξεκίνημα να αποφύγουν καταστάσεις που θα τους έβρισκαν με ακάλυπτη την άμυνα και άφησαν την μπάλα στους φιλοξενούμενους, που δεν είχαν κανένα πρόβλημα σε αυτόν τον ρόλο. Στο 14’ έφτασαν στο γκολ, όμως με τη βοήθεια του VAR αυτό ακυρώθηκε, καθώς στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Νκουνκού. Οι Ρώσοι δυσκολεύτηκαν πολύ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε το γκολ που άξιζε η Λειψία με τον Ντέμε να κάνει το 0-1.

Η εικόνα δεν άλλαξε και πολύ στην επανάληψη, καθώς η Ζενίτ δεν ήταν διατεθειμένη να ρισκάρει. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν και στο 63’ ο Ζάμπιτσερ έκανε το 0-2 για να τελειώσει τα πάντα. Οι παίκτες του Σεμάκ ανέβασαν ταχύτητα στη συνέχεια, καθώς δεν είχαν άλλη επιλογή, όμως παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν ποτέ να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Ζενίτ (Σεργκέι Σεμάκ): Κερζακόβ, Σμόλνικοβ (46’ Καραβάεβ), Οσόριο, Ρακίτσκι, Ιβάνοβιτς (70’ Ντριούσι), Ντάγκλας Σάντος, Μπάριος, Οζντόεβ, Ερόχιν (85’ Κουζιάεβ), Αζμούν, Τζιούμπα

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελζμαν): Γκουλάτσι, Μουκιέλε, Κλόστερμαν, Ουπαμεκάνο, Χάλστενμπεργκ (46’ Καμπλ), Λάιμερ, Ντέμε, Φόρσμπεργκ (76’ Αϊνταρά), Ζάμπιτσερ, Πόουλσεν, Νκουνκού (61’ Βέρνερ)

7ος όμιλος
Ζενίτ-Λειψία 0-2
22.00 Λιόν-Μπενφίκα (Cosmote Sport 8)

Βαθμολογία
1.Λειψία 9β., 6-4 γκολ
2.Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 4β., 5-6 γκολ
3.Λιόν 4β., 4-3 γκολ
4.Μπενφίκα 3β., 4-6 γκολ

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης