ΝΒΑ: Συνελήφθη Κινέζος οπαδός των Ρόκετς - Στον «αέρα» τα φιλικά στην Κίνα

ΝΒΑ: Συνελήφθη Κινέζος οπαδός των Ρόκετς - Στον «αέρα» τα φιλικά στην Κίνα

Ένας 25χρονος φίλαθλος των Χιούστον Ρόκετς στην Κίνα συνελήφθη, αφού απείλησε πως θα κάψει τη σημαία της πατρίδας του την ίδια ώρα που η ένταση μεταξύ της λίγκας του ΝΒΑ και των Κινέζων ανεβαίνει με τα φιλικά ματς στην ασιατική χώρα να είναι άγνωστο πλέον αν θα πραγματοποιηθούν

CHINA
Από την περασμένη Κυριακή όταν ο τζένεραλ μάνατζερ των Χιούστον Ρόκετς, Ντάριλ Μόρεϊ, προχώρησε σε «τιτίβισμα» υπέρ των διαδηλώσεων στο Χονκ Κονγκ στο Twitter, οι σχέσεις μεταξύ ΝΒΑ και Κίνας έχουν πάρει την κάτω βόλτα για τα καλά.

Λίγες ώρες μετά το «τιτίβισμα» του Μόρεϊ, που φαίνεται να φέρνει τελικά την καταστροφή παρά τις προσπάθειες ακόμα και του Τζέιμς Χάρντεν για το αντίθετο, ο 25χρονος φίλαθλος των Χιούστον Ρόκετς, Χάουαρντ Γουάνγκ, κάτοικος της πόλης Γιλίν στη Βορειοανατολική Κίνα συνελήφθη από τις κινεζικές αρχές.

Yποστηρικτής των Ρόκετς και του Χονκ Κονγκ

Ο λόγος ήταν ότι ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται να φοράει τη φανέλα των Ρόκετς και να είναι έτοιμος να κάψει την κινεζική σημαία έχοντας ως λεζάντα το σχόλιο «Ζω και πεθαίνω για την ομάδα».

CHINA


Στη δημοφιλή πλατφόρμα Weibo η είδηση -η οποία επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία- προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με κάποιους χρήστες να τον κατηγορούν για προδοσία και άλλους να ζητάνε ακόμα και εφαρμογή της θανατικής ποινής!

«Έχει διαπράξει έγκλημα, θέλει τη διάσπαση του κράτους», «Δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία», «Δεν θέλει να είναι Κινέζος», γράφτηκε μεταξύ άλλων.

«Η υπόθεσή του θα διερευνηθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τοπικές αρχές, αφού συνέλλαβαν τον Γουάνγκ, ο οποίος κρατείται και απειλείται με ποινή φυλάκισης τριών ετών για προσβολή των εθνικών συμβόλων.

Το θέμα φαίνεται να πηγαίνει ακόμα παραπέρα καθώς στη φωτογραφία ο Γουάνγκ εμφανίζεται να φοράει μάσκα που καλύπτει τα χαρακτηριστικά του αλλά και κάλυμμα στο δεξί του μάτι. Σήμα κατατεθέν των διαδηλωτών στο Χονκ Κονγκ...

Διακοπή εμπορικών σχέσων και σύγκριση με την επίθεση στις 11/9

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα επικρατεί... χάος στις σχέσεις ΝΒΑ και Κίνας εδώ και μέρες, αφού πολλές ντόπιες συνεργαζόμενες εταιρείες έχουν ανακοινώσει ότι διακόπτουν κάθε εμπορική σχέση με τη λίγκα ενώ συγκεκριμένα οι Χιούστον Ρόκετς, μέχρι πρότινος το πιο δημοφιλές brand στην ασιατική χώρα λόγω... Γιάο Μινγκ, δεν έχει πλέον κανέναν εμπορικό συνεργάτη στη χώρα και τα προϊόντα της ομάδας αποσύρονται σταδιακά από όλα τα καταστήματα.

CHINA_2

Ο κομισσάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ μετά την αρχική τοποθέτησή του ότι βρίσκει το tweet του Μόρεϊ «ατυχές» προχώρησε σε δεύτερη επίσημη δήλωσή που ανέφερε πως:

«Οι αρχές της ισότητας, της ελευθερίας λόγου και έκφρασης καθώς και του σεβασμού διέπουν το ΝΒΑ από την ίδρυσή του. Δεν θα μπούμε ποτέ στη διαδικασία να καθορίζουμε τι λένε οι παίκτες, οι προπονητές και κάθε εργαζόμενος μας».

Αυτό εξόργισε τους Κινέζους χρήστες των μέσω μαζικής δικτύωσης, οι οποίοι άρχισαν να προχωρούν σε αναρτήσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της... Καλιφόρνια αλλά και υπέρ των Ισλαμιστών που πραγματοποίησαν την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11/9/2001!

Ματαιώνονται τα φιλικά ματς και κάθε είδους εκδηλώσεις

Είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να ακυρωθούν τα δύο φιλικά που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στη Σαγκάη και τη Σεντζέν, σύμφωνα με τους «New York Times».

Οι Λος Άντζελες Λέικερς και οι Μπρούκλιν Νετς ταξίδεψαν στην ασιατική χώρα, αλλά η υποδοχή που έλαβαν δεν ήταν αυτή που περίμεναν. Οι «λιμνάνθρωποι», που έφθασαν πρώτοι και κατά τη διάρκεια της πολύωρης πτήσης που κράτησε περίπου δεκατρείς ώρες δεν είχαν πρόσβαση στο ίντερνετ, βρήκαν μόλις λίγους φίλους τους να τους περιμένουν στο αεροδρόμιο.

«Προσπάθησαν να κρατήσουν τα πρόσωπά τους μακριά από τις κάμερες», έγραψαν για τους Κινέζους φιλάθλους οι Αμερικανοί, προσπαθώντας να εξηγήσουν το κλίμα που επικρατεί στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας.

Επίσης, ακυρώθηκε η Media Day, αλλά και η εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τους φιλάθλους, με την Αθλητική Ομοσπονδία Σαγκάης να στέκεται στην «ανάρμοστη συμπεριφορά» του Ντάριλ Μόρεϊ ως αιτιολογία. Μάλιστα, έχουν ήδη αρχίσει να αφαιρούνται οι διαφημιστικές αφίσες για τα ματς, με δημοσιογράφο του ESPN να δημοσιεύει και σχετικό βίντεο. 
Όπως είναι γνωστό, τα φιλικά που ήταν να γίνουν την Πέμπτη και το Σάββατο μεταξύ Λέικερς και Νετς αποφασίστηκε να μην καλυφθούν τηλεοπτικά από το κινεζικό δίκτυο CCTV, το οποίο ανέστειλε όλες τις εκπομπές και τις μεταδόσεις του που αφορούν στο «μαγικό κόσμο».

Πλέον, θεωρείται πολύ δύσκολο να γίνουν οι αγώνες, αν και ο κομισάριος του ΝΒΑ δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση για να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης