Serie A, Ίντερ-Γιουβέντους 1-2: Υποκλίθηκε στην «Κυρία»

Serie A, Ίντερ-Γιουβέντους 1-2: Υποκλίθηκε στην «Κυρία»

Η Γιουβέντους με εμφάνιση πρωταθλήτριας επικράτησε της Ίντερ με 2-1 στο «Σαν Σιρο» για το Derby d'Italia και πάτησε στην κορυφή της Serie A δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στους «νερατζούρι» ότι αν θέλουν να την αποκαθηλώσουν πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο - Πρώτη βαθμολογική απώλεια για την ομάδα του Κόντε - Δείτε το βίντεο με τα γκολ του ματς

PIPI
Κι αυτό το Derby d' Italia βάφτηκε ασπρόμαυρο!

Η αήττητη έως σήμερα Ίντερ υποδέχθηκε τη Γιουβέντους στο «Σαν Σίρο» θέλοντας να αποδείξει ότι φέτος είναι όντως ικανή για να διεκδικήσει τον τίτλο, ωστόσο οι μπιανκονέρι με μια επιβλητική εμφάνιση έφυγαν με το διπλό!



Πρόσωπο του αγώνα και πάλι ο Ιγουαΐν ο οποίος όπως και πρόπερσι είχε πετύχει στο φινάλε το γκολ διαμορφώνοντας το τελικό 2-3, έτσι και σήμερα στο 80' πέτυχε το 1-2 χαρίζοντας στην ομάδα του την τεράστια νίκη.

Παρότι το μομέντουμ έδειχνε Ίντερ και όλη η... αύρα ήταν φουλ θετική πριν την έναρξη του ματς, η Γιουβέντους φρόντισε να τα σβήσει αυτά στο χορτάρι! Με εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και γκολ του Ιγκουαΐν που προήλθε από τρομερή ομαδική προσπάθεια, η Μεγάλη Κυρία... απέδρασε από το «Τζουζέπε Μεάτσα» και πάτησε κορυφή, υποχρεώνοντας την ομάδα του Αντόνιο Κόντε στην πρώτη φετινή της ήττα (1-2).

Κλείσιμο
Τα... μηνύματα από την Γιουβέντους ήρθαν από νωρίς. Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενθουσιασμό και φούρια στο ματς, οι «μπιανκονέρι»... πάγωσαν το «Μεάτσα» στο 4ο λεπτό με τρομερό διαγώνιο σουτ του Ντιμπάλα μετά από μπαλιά του Πιάνιτς. Ωστόσο, αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Κόντε που έβγαλαν αντίδραση και αφού γλίτωσαν από το δεύτερο γκολ στη σουτάρα του Κριστιάνο που... τράνταξε τη συμβολή των δοκών (9’), έφθασαν στην ισοφάριση. Ήταν το 17ο λεπτό όταν ο Ντε Λιχτ έκανε ανόητο χέρι στην περιοχή και έδωσε το δικαίωμα στον Ρόκι να δείξει την άσπρη βούλα, απ’ όπου έφερε το ματς στα ίσα ο Λαουτάρο (1-1).

Βέβαια, τα πράγματα στη συνέχεια δεν εξελίχθηκαν καλά για την Ίντερ, αφού στο 33ο λεπτό ο Σένσι αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και οι συμπαίκτες του αδυνατούσαν να κοντρολάρουν τον ρυθμό και να βάλουν... φρένο στην Γιουβέντους! Με την Μεγάλη Κυρία να ανεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και να σκοράρει στο 42’ με τον Κριστιάνο αλλά το τέρμα να μην μετράει, αφού ο Ντιμπάλα που του είχε κάνει το στρώσιμο ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το δεύτερο μέρος είχε την Ίντερ να παίζει πιο σφιχτά και να ψάχνει την κόντρα-επίθεση, με την Γιουβέντους να έχει τον έλεγχο και να απειλεί με τους Κριστιάνο και Ντιμπάλα. Κεντίρα και Μπερναντέσκι έκαναν... χώρο για τους Μπεντακούρ και Ιγκουαΐν, με την απόδοση των φιλοξενούμενων να πέφτει για ένα δεκάλεπτο και την Ίντερ να αγγίζει την ανατροπή αλλά το σουτ του Βετσίνο που κόντραρε στον Ντε Λιχτ, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι (69’). Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο χαφ της Ίντερ, πάντως, το έκανε ο Ιγκουΐν στο 80ο λεπτό, με τους Πιάνιτς, Κριστιάνο και Μπεντακούρ να... κρύβουν την μπάλα και τον «πιπίτα» να σκοράρει μα άψογο τελείωμα για το νέο προβάδισμα της Γιουβέντους.

Προβάδισμα που έμεινε μέχρι το φινάλε, αφού ο Σέζνι κράτησε... όρθια την ομάδα του στο 85ο λεπτό στο τετ-α-τετ με τον Βετσίνο και στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν άλλη φάση προς την αντίπαλη εστία.

πηγή: www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης