Super League, Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-1: Αναβολή στέψης για τον Δικέφαλο

Super League, Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-1: Αναβολή στέψης για τον Δικέφαλο

Ο ΠΑΟΚ στο 55' με γκολ του Πέλκα άγγιξε την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, αλλά η κούπα... γλίστρησε από τα χέρια του καθώς στο 63' η Λάρισα ισοφάρισε με τον Γιακιμόφσκι

aelpaok0
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν άλλαξε σύστημα, επέμενε στο 4-2-3-1 τοποθετώντας τον Πέλκα πίσω από τον Σφιντέρσκι σε ρόλο επιτελικού μέσου, τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο και στην απέναντι πλευρά τον Λημνιό, ο οποίος επέστρεψε στην ενδεκάδα.

ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

Αφού προσαρμόστηκαν στον όχι και τόσο καλό αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρήκαν τον τρόπο να απειλήσουν, κυρίως, από μακριά αφού μπροστά τους υπήρχαν πολλά σώματα, πάνω στα οποία σταμάτησε το σουτ του Πέλκα (10’), ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κρίστινσον απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Μπίσεσβαρ.

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους και στο 23’ ήταν η σειρά του Λημνιού να φτάσει σε θέση βολής, αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού σταμάτησε στα απλωμένα χέρια του τερματοφύλακα της ΑΕΛ. Τα ψηλά κορμιά στην άμυνα των «βυσσινί» δεν επέτρεπαν στους φιλοξενούμενους να φτάσουν με άλλον τρόπο στην εστία τους.



Κλείσιμο
ΑΠΩΛΕΙΕΣ…

Η ΑΕΛ έχασε στο 29’ τον Γκοίκοβιτς, που συγκρούστηκε με τον Κρίστανσον, στη θέση του οποίου πέρασε ο Ζίζιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ είδε τον αρχηγό του, Αντρέ Βιεϊρίνια να μην μπορεί να συνεχίσει και στη θέση του να περνάει ο Γιαννούλης. Λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι είδαν τον Μπέρτο να μην μπορεί να συνεχίσει και τον Φέστα να κάνει πριν κλείσει το πρώτο μέρος και τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή περνώντας τον Καρανίκα στο ματς.

Για τον «Δικέφαλο» η απώλεια του Πορτογάλου «κάπτεν» ήταν πολύ πιο σημαντική, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν τόσα πολλά προβλήματα και απουσίες, με τον ΠΑΟΚ να πρέπει να ζήσει για το υπόλοιπο του ματς, σχεδόν μια ώρα, χωρίς τον ηγέτη του. Ο Λουτσέσκου πήγε τον Μπίσεσβαρ στον άξονα και έφερε τον Πέλκα στο αριστερό άκρο, την ώρα που ο Μάτος είχε αποφασίσει να γίνει… σέντερ φορ.

ΣΚΟΥΦΙ ΚΑΙ… ΓΚΟΛ Ο ΠΑΟΚ

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον Γιακιμόφσκι να απειλεί την εστία του ΠΑΟΚ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ (52’), αλλά τον Πασχαλάκη να αντιδρά σωστά, τον Λουτσέσκου να φοράει το γούρικο σκουφί του και τον Πέλκα στο 55’ με μια βολίδα από τα 25 μέτρα να βρίσκει εστία και να ανοίγει το σκορ (0-1) για τους «ασπρόμαυρους».

ΤΕΛΕΙΟ ΠΛΑΣΕ ΚΑΙ 1-1

Η ΑΕΛ αντέδρασε και βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση στο 65’, με τον Νίκολα Γιακιμόφσκι, που με πανέμορφο πλασέ σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Πασχαλάκη.

Στο 68’ ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-2 με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι να στέλνει την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κρίστανσον.

Ο Λουτσέσκου έψαξε να βρει λύσεις ρίχνοντας στο ματς τον Ζαμπά, αντί του Ολιβέιρα, και τον Καρέλη, αντί του Λημνιού, με όλον τον ΠΑΟΚ να έχει βγει μπροστά με στόχο το δεύτερο γκολ για να σφραγίσει τον τίτλο. Στο 86’ λίγο έλειψε ο Νίκος Καρέλης να χριστεί σκόρερ, το ίδιο και ο Πέλκας στο 89’ στην πιο μεγάλη ευκαιρία του «Δικεφάλου».

MVP: Ο Δημήτρης Πέλκας θα μπορούσε να γίνει ο ήρωας του τίτλου, αλλά η μεγάλη εμφάνισή του δεν συνοδεύτηκε στο 89’ και με ένα δεύτερο γκολ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βαγγέλης Μόρας ήταν πανταχού παρών στην άμυνα της ΑΕΛ. Σπουδαίο ματς από τον έμπειρο στόπερ των «βυσσινί».

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ λίγα πράγματα από τον Κάρολ Σφιντέρσκι. Μόλις μια στιγμή (68’) φάνηκε στο γήπεδο.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αμυντική προσαρμογή των παικτών του ΠΑΟΚ, που άφησαν χώρο και χρόνο στον Νίκολα Γιακιμόφσκι να σουτάρει και να ισοφαρίσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε κάποιες στιγμές, ειδικά στο β’ μέρος φάνηκε να χάνει τον έλεγχο, αλλά γενικά δεν είχε προβλήματα, ήταν κοντά στις φάσεις και σφύριξε σωστά, όπως και στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μια εβδομάδα υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ για να δουν την ομάδα τους να κατακτά το πρωτάθλημα. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ανώτεροι, καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά πλήρωσαν μια στιγμή αδράνειας τους. Η ΑΕΛ πάλεψε, με αμυντικό προσανατολισμό και πήρε τον πολύτιμο βαθμό για τη μάχη του δίνει προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία. Μια ισοπαλία που πανηγυρίστηκε από τον κόσμο της.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιακιμόφσκι (86’ Γκόλιας), Μόρας, Μπέρτος (43’ Καρανίκας), Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς, Γκοίκοβιτς (29’ Ζίζιτς), Φατιόν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (36’ Γιαννούλης), Σάχοφ, Ολιβέιρα (79’ Ζαμπά), Λημνιός (84’ Καρέλης), Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.
Πηγή:www.gazzetta.gr

aelpaok5
aelpaok6
aelpaok7
aelpaok8
aelpaok9


aelpaok1
aelpaok2
aelpaok3
aelpaok4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης