Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 5-0: Ασπρόμαυρη καταιγίδα πρόκρισης

Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 5-0: Ασπρόμαυρη καταιγίδα πρόκρισης

Ο ΠΑΟΚ διά περιπάτου προκρίθηκε στους 8 του Κυπέλλου - Η γκολάρα του Μίσιτς στο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα ήταν το... κερασάκι στο 5-0 με το οποίο ο Δικέφαλος «τιμώρησε» την Παναχαϊκή για την μία και μοναδική ήττα που έχει στη σεζόν στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις!

4690956
Ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ συνεχίζει την υπεράσπιση του τίτλου του, καθώς δεν είχε κανένα πρόβλημα να ανατρέψει το εις βάρος του 2-1 από τον πρώτο αγώνα στην Πάτρα και να περάσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παράταξε μια ενδεκάδα με πέντε μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές. Φουλ επίθεση! Με τον Ομάρ Ελ Καντουρί σε ρόλο «οκτώ», δίπλα στον Εβγέν Σάχοφ, που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με το «Δικέφαλο», τον Τσούμπα Άκπομ ξανά στην κορυφή της επίθεσης και την γνωστή τετράδα στα μετόπισθεν των «ασπρόμαυρων», με τον Λέο Μάτος να επιστρέφει στο δεξιό άκρο της άμυνας, επαναφέροντας τον Αντρέ Βιεϊρίνια στα αριστερά.

Ένα σκληρό φάουλ του Πολίμου πάνω στον Μπίσεσβαρ άναψε από πολύ νωρίς τα αίματα, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε με τον Μάτος γρήγορα το γκολ που έψαχνε (5’), μετά το κόρνερ του Μπίσεσβαρ και τη λανθασμένη έξοδο του Καπούταγλη.

Ο «Ντιέγκο των φτωχών» είχε και σήμερα πολλά κέφια. Από δική του κάθετη πάσα, ο Άκπομ στο 17’ βγήκε «τετ α τετ» με τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής, αλλά το πλασέ του δεν ήταν και το καλύτερο. Ο Άγγλος φορ έψαχνε το γκολ και το άγγιξε στο 20’ με το δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση. Η Παναχαϊκή ξεμύτισε από τα καρέ της και απείλησε την εστία του Πασχαλάκη, με την παράλληλη σέντρα του Πολίμου (22’) και τον Κυνηγόπουλο να μην προλαβαίνει την μπάλα.

Ο Ελ Καντουρί παίζοντας στον άξονα ήταν το «κλειδί» για τους «ασπρόμαυρους», καθώς από τα πόδια του Μαροκινού ξεκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες, αλλά το εκπληκτικό κατέβασμα της μπάλας με το στήθος του Τσούμπα Άκπομ ξεκλείδωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Αγγλο να κάνει την ασίστ στον Ζαμπά, που με έξοχο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας στο 37’ το 2-0.

Δεν πέρασαν περισσότερα από τριάντα δευτερόλεπτα στο β’ μέρος και οι Μπίσεσβαρ (πρώτη πάσα), Ζαμπά (κούρσα, ασίστ), Λημνιός (πλασέ στην σωστή θέση) απέδειξαν πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο στη φάση του 3-0. Πανομοιότυπη ενέργεια, με αλλαγή ρόλων, στο 54ο λεπτό, όταν ο Λημνιός «σέρβιρε» από τα δεξιά και ο Ζαμπά με πλασέ έγραψε το 4-0.

Κλείσιμο
Ο Ακπομ σκόραρε από κανονική θέση στο 57’ ωστόσο ο βοηθός Μιχάλης Δημόπουλος σήκωσε λανθασμένα το σημαιάκι του στερώντας από τον Αγγλο ένα ακόμη κανονικό γκολ. Το τρίτο τη φετινή σεζόν!

Με την πρόκριση να έχει κριθεί τα βλέμματα των ΠΑΟΚτσήδων έπεσαν πάνω στον Γιόζιπ Μίσιτς, τον οποίο ο Λουτσέσκου έριξε στο γήπεδο αντί του Μπίσεσβαρ στο 58ο λεπτό και στο πρώτο μαρκάρισμα ο Κροάτης είδε την κίτρινη κάρτα του Ευαγγέλου. Όμως, στο πρώτο του σουτ προς την εστία ο 27χρονος μέσος, με εξωτερικό φάλτσο, πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 5-0. Ντεμπούτο και γκολάρα!

Και κάπου εκεί, λόγω και της καταρρακτώδους βροχής, το ματς τελείωσε… Εμειναν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να φωνάζουν και να απαιτούν «πρωτάθλημα και κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό»!

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (68’ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Σάκχοφ, Καντουρί (74’ Καρέλης), Μπίσεσβαρ (58’ Μίσιτς), Λημνιός, Ζαμπά, Ακπόμ.
Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδόπουλος): Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Παπατόλιος (58’ Μυστακόπουλος), Ελευθεριάδης (53’ Μαυρίας), Πλέγας, Αργυρόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός (75’ Μασούρας).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης