Super League Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1: Ανατροπή πεντάδας, με ανατροπή... φάντασμα

Super League Ξάνθη-Ατρόμητος 2-1: Ανατροπή πεντάδας, με ανατροπή... φάντασμα

Ο Σκουλάς... ανακάλυψε πέναλτι στη «βουτιά» του Κάστρο και η Ξάνθη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Κουλούρη, πήρε την μεγάλη νίκη με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο με σκόρερ τους Ντουρίτσκοβιτς και Κάστρο -  Σε τροχιά πεντάδας πλέον οι «ακρίτες»

4689279
Η ανώτερη Ξάνθη πήρε μια σημαντική νίκη επί του Ατρόμητου με 2-1 και πάτησε πεντάδα. Ωστόσο, πρωταγωνιστής σε αυτή τη νίκη είναι ο διαιτητής Σκουλάς που καταλογίζοντας ένα εντελώς λάθος πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν το προβάδισμα με το 2-1 να μην αλλάζει μέχρι τέλους.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Ζίβκοβιτς, με τους Λισγάρας, Αλμέιδα στα στόπερ, δεξί μπακ ήταν ο Μπαξεβανίδης κι αριστερό ο Κασάδο. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μελιόπουλος, Κοβάσεβιτς, δεκάρι ήταν ο Ντουρίτσκοβιτς, δεξί εξτρέμ ο Καντά, αριστερό ο Μπαριέντος και στην κορυφή βρέθηκε ο Κάστρο.

Από την άλλη, ο Νταμίρ Κάναντι, κατέβασε τον Ατρόμητο με 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τους Ρισβάνη, Καρασαλίδη στα στόπερ, δεξί μπακ ήταν ο Κιβρακίδης κι αριστερό ο Σάκιτς. Αμυντικός μέσος ο Χατζηισαΐας, με τους Μπουσουλάτζιτς, Βασιλακάκη στα χαφ και στην κορυφή του ρόμβου τον Ενσικουλού. Επιθετικό δίδυμο ήταν ο Μπρούνο με τον Κουλούρη.

Η Ξάνθη κυριάρχησε, ο Ατρόμητος την αιφνιδίασε!

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να κάνουν ό,τι θέλουν στο γήπεδο. Μόλις στο 2' ο Ρισβάνης με προβολή παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ενώ στο 3' το σουτ του Κάστρο από καλό σημείο έφυγε ψηλά άουτ.

Κλείσιμο
Κι εκεί που η Ξάνθη έκανε ό,τι ήθελε, ένα λάθος στο κέντρο ήταν αρκετό για να την βάλει πίσω στο σκορ. Ο Ενσικουλού έκλεψε και πέρασε στον Βασιλακάκη, αυτός μπήκε στην περιοχή κι έσπασε την μπάλα για τον Κουλούρη που προ κενής εστίας στο 5' έκανε το 0-1. Οι Περιστεριώτες, έφτασαν κοντά και στο 0-2 στο 17' όταν μετά από σέντρα του Μπρούνο, ο Κουλούρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Από εκεί και πέρα και πάλι η Ξάνθη ήταν η μόνη ομάδα στο γήπεδο. Τα λάθη από τους ποδοσφαιριστές του Κάναντι ήταν πάρα πολλά στο κέντρο και στην αμυντική γραμμή. Σε ένα από αυτά στο 26', μετά από σέντρα από τα αριστερά ο Ρισβάνης έκανε... τσαφ και η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Καρασαλίδη κι από εκεί στην αγκαλιά του Μέγιερι.

Βρήκε το γκολ που άξιζε με το πρώτο του Ντουρίτσκοβιτς

Η Ξάνθη βάση της εικόνας του αγώνα άξιζε και με το παραπάνω ένα γκολ. Αυτό το βρήκε τελικά στο 35'. Τότε ο Κασάδο σέντραρε από τα αριστερά, ο Κάστρο άφησε έξυπνα την μπάλα να περάσει κι αυτή έφτασε στον Ντουρίτσκοβιτς που πρόλαβε τον Σάκιτς και ισοφάρισε. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι στο 39' άγγιξαν και το 2-1, όταν ο Κάστρο πλάσαρε τον Μέγιερι, αλλά ο Κιβρακίδης έσωσε πάνω στη γραμμή και στη συνέχεια ο Κοβάσεβιτς έστειλε την μπάλα άουτ.

Ανατροπή με πέναλτι... εφεύρεση!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ξάνθη να έχει και πάλι τον έλεγχο, αλλά απόλυτος πρωταγωνιστής έγινε ο Σκουλάς και ο δεύτερος βοηθός Νικολακάκης. Αυτό γιατί, στο 58', είδαν ένα πέναλτι... φάντασμα πάνω στον Κάστρο! Ο επιθετικός της Ξάνθης έπεσε στο έδαφος, με τον Σκουλά να θεωρεί πως ο Καρασαλίδης τον έχει ανατρέψει, την στιγμή που ο αμυντικός του Ατρόμητου δεν τον βρίσκει καν.

Ο Αργνετινός αφού... γέλασε όταν άκουσε το σφύριγμα, κάτι που τα λέει όλα, ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Από εκεί και πέρα κυριάρχησαν τα νεύρα και χάλασε αρκετά ο ρυθμός της αναμέτρησης.

Οι Περιστεριώτες ήταν αναγκασμένοι να βγουν μπροστά και να αναζητήσουν την ισοφάριση χωρίς αποτέλεσμα. Στο 77' η κεφαλιά του Μούγιακιτς έφυγε άουτ, ενώ η μεγαλύτερη στιγμή για τον Ατρόμητο προήλθε από λάθος του Ζίβκοβιτς. Συγκεκριμένα, στο 84', ο Γιαννούλης εκτέλεσε κόρνερ, ο γκολκίπερ της Ξάνθης έχασε την μπάλα και λίγο αυτή έλειψε να περάσει την γραμμή, με τους αμυντικούς της ομάδας του τελικά να απομακρύνουν.

Κάπως έτσι, το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον Ατρόμητο φυσικά να έχει πολλά και σοβαρά παράπονα για ακόμα μια φορά από την διαιτησία, με αποκορύφωμα το πέναλτι – εφεύρεση στον Κάστρο.

MVP: Ο Ντουρίτσκοβιτς. Ο άσος της Ξάνθης είναι εκείνος που ισοφάρισε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού για την ομάδα του. Επίσης, δημιούργησε πολλά προβλήματα στη δεξιά πλευρά του Ατρόμητου με την παρουσία του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κάστρο. Ο επιθετικός της Ξάνθης έδωσε τη νίκη με ένα πέναλτι... δώρο και για ακόμα ένα παιχνίδι βρήκε δίχτυα, αυτή τη φορά δίνοντας το τρίποντο στην ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Σάκιτς. Ο Αυστριακός αμυντικός του Ατρόμητου, έκανε ίσως το χειρότερό του παιχνίδι με τους Περιστεριώτες. Στο πρώτο μέρος ειδικά, είχε πολλά προβλήματα με τον Ντουρίτσκοβιτς, ενώ και στην επανάληψη δεν έκανε ένα καλό ματς. Γενικά οι Περιστεριώτες ίσως να έκαναν την χειρότερή τους εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα στη Ξάνθη.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Ζίβκοβιτς στη φάση του 84ου λεπτού, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιαννούλη είχε λανθασμένη αντίδραση η μπάλα έφυγε από την αγκαλιά του, αλλά για καλή του τύχη δεν κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολλά λάθη από τον Μανώλη Σκουλά. Ο διαιτητής της αναμέτρησης, έγινε ο πρωταγωνιστής στα Πηγάδια όταν έδωσε ένα πέναλτι-φάντασμα στην Ξάνθη, το οποίο ήταν καταλυτικό, μιας και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα αφού στη συνέχεια το 2-1 δεν άλλαξε. Πέρα από το πέναλτι αυτό, για το οποίο ευθύνεται και ο δεύτερος βοηθός Νικολακάκης καθώς η φάση έγινε μπροστά του, από τον Ατρόμητο έχουν πολλά παράπονα για τις πολλές κίτρινες που έδειχνε στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, σε αντίθεση με ό,τι έπραττε σε αυτούς της Ξάνθης.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ξάνθη πήρε μια πολύτιμη νίκη απέναντι στον χειρότερο φετινό Ατρόμητο, έστω με την βοήθεια του διαιτητή Σκουλά. Η ομάδα της Θράκης, πάτησε πεντάδα με αυτό το τρίποντο σε ένα παιχνίδι που ήταν ανώτερη του αντιπάλου της. Από την άλλη, ο Ατρόμητος όπως είπαμε έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι, ωστόσο έχει δίκιο να φωνάζει για τον τρόπο με τον οποίο τελικώς διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα στα Πηγάδια. Μια ήττα που άφησε για τρίτο σερί παιχνίδι τον Ατρόμητο μακριά από τις νίκες.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (81' Χατζητερζόγλου), Αλμέιδα, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (65' Μπρίτο), Κάστρο, Μπαξεβανίδης
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς (74' Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Καρασαλίδης, Κουλούρης, Μπρούνο (63' Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Ενσικουλού (46' Γιαννούλης)
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης