BCL: Προμηθέας, ένας πρωτάρης για… φίλημα!

BCL: Προμηθέας, ένας πρωτάρης για… φίλημα!

Πρωτάρης είπατε; Ο Προμηθέας φέτος γεύεται πρώτη φορά το ευρωπαϊκό “νέκταρ” και όχι μόνο έχει σταθεί όρθιος, αλλά είναι εκ των κορυφαίων ομάδων του Basketball Champions League! Η πορεία των Πατρινών, οι παίκτες-κλειδιά και πού μπορεί να φτάσει στη διοργάνωση.

promitheas
Πριν αρχίσει η φάση των ομίλων του BCL, ο Προμηθέας ήταν εκ των μεγάλων στοιχημάτων. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά για πρώτη φορά φέτος αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, βιώνοντας μια ιστορική σεζόν, την πιο ιστορική, μέχρι την επόμενη.

Αν η πορεία των Πατρινών έπαιρνε βαθμολογία, το “10” θα ήταν σίγουρο, αφού το 5-2 στο πρώτο μισό της α’ φάσης στον Δ’ όμιλο και η δεύτερη θέση στον όμιλο πίσω μόνο από την αήττητη Βίρτους Μπολόνια, είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό, με την εικόνα της τέταρτης ομάδας της περσινής Basket League στο Basketball Champions League να είναι αρκούντως ελπιδοφόρα.

Πόσω μάλλον όταν μπήκε στον όμιλο με 4/4, δείχνοντας ενθουσιασμό, ποιότητα και κλάση, νικώντας κατά σειρά Οστάνδη (εκτός), Ολίμπια (εντός), Μπαϊρόιτ (εκτός) και Μπεσίκτας (εντός), ενώ πρόσθεσε κι άλλο ένα “διπλό”, στη Λιθουανία επί της Νεπτούνας.

Η πορεία είναι θαυμαστή και ειδικά αν αναλογιστούμε για μια ομάδα που βγήκε φέτος για πρώτη φορά από τα σύνορα και βλέπει στην πράξη πώς είναι να παίζεις σταθερά δύο αγώνες την εβδομάδα, με υψηλές απαιτήσεις, στις οποίες ωστόσο ανταποκρίνεται εξαιρετικά, έχοντας καταπλήξει τους πάντες.



Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης