Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα με τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες, Τότεναμ-Τσέλσι και Ατλέτικο- Μπάρτσα

Ποδοσφαιρικό υπερθέαμα με τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες, Τότεναμ-Τσέλσι και Ατλέτικο- Μπάρτσα

Σούπερ τελικός Κόπα Λιμπερταδόρες με Ρίβερ Πλέιτ εναντίον Μπόκα Τζούνιορς (21:45, Open TV) - Λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ να υποδέχεται την Τσέλσι (Cosmote Sport1 19:30) και  Ατλέτικο εναντίον Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη (Cosmote Sport2 21:45) συνθέτουν την απόλυτη ποδοσφαιρική βραδιά

synthesi_main01

Τρεις ποδοσφαιρικοί αγώνες, τρία ματς που καθηλώνουν τους φίλους της στρογγυλής θεάς.

Το μενού έχει σούπερ τελικό Κόπα Λιμπερταδόρες , αλλά και ντέρμπι σε Λονδίνο και Μαδρίτη.

«Ο ηττημένος του τελικού θα κάνει 30 χρόνια να το ξεπεράσει». Η ατάκα αυτή του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής μαρτυρά την ιστορική σημασία του αποψινού επαναληπτικού τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες (21:45, Open TV).

Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς αναμετρώνται στο «Μονουμεντάλ», στο μεγαλύτερο Superclasico όλων των εποχών, καθώς αυτή τη φορά δεν διακυβεύεται μόνο το γόητρο ή κάποιος εγχώριος τίτλος, αλλά το τρόπαιο για την κορυφαία ομάδα της Λατινικής Αμερικής.

Το 2-2 του πρώτου αγώνα στο «Μπομπονέρα» αφήνει ορθάνοιχτους λογαριασμούς. Τα εκτός έδρας γκολ δεν έχουν σημασία και το μόνο προβάδισμα της Ρίβερ είναι ότι αγωνίζεται αυτή τη φορά στην έδρα της, μπροστά στο κοινό της. Όμως και η Μπόκα χθες πήρε τη δική της «ντόπα» από τον κόσμο της, καθώς 50.000 φίλοι της πήγαν στην τελευταία προπόνηση.

Οι δύο μονομάχοι θα έχουν από μια μεγάλη απουσία. Ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, που λόγω τιμωρίας θα είναι μεν στο γήπεδο, αλλά χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με την ομάδα του, δεν υπολογίζει -όπως και στο πρώτο ματς- τον Νάτσο Σκόκο. Ακόμα μεγαλύτερη απουσία είναι αυτή της Μπόκα, καθώς ο Κριστιάν Παβόν είναι τραυματίας.

Η Ρίβερ μετρά τρεις κατακτήσεις, το 1986, το 1996 και το 2015, ενώ η Μπόκα έξι, το 1977, το 1978, το 2000, το 2001, το 2003 και το 2007 και, αν τα καταφέρει απόψε, θα πιάσει στην κορυφή με επτά τίτλους την Ιντεπεντιέντε.

Η ομάδα που θα πάρει τον τίτλο θα λάβει μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, που θα διεξαχθεί 12-22 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως από το 2019 δεν θα είναι διπλός ο τελικός, αλλά μονός και ήδη έχει επιλεγεί το Σαντιάγκο της Χιλής ως έδρα.

Πιθανές συνθέσεις:
Ρίβερ (Γκαγιάρδο): Αρμάνι, Μοντιέλ, Μαϊντάνα, Πινόλα, Κάσκο, Πέρες, Πόνσιο, Παλάσιος, Κιντέρο (ή Μόρα), Μαρτίνες, Πράτο.
Μπόκα (Σελότο): Αντράδα, Χάρα, Ισκιέρδος, Μαγκαγιάν, Ολάσα, Βίγια, Μπάριος, Πέρες, Νάντες, Σάρατε, Άμπιλα.
Διαιτητής: Αντρές Κούνια (Ουρουγουάη).

Θυμηθείτε τα γκολ του πρώτου τελικού



Αυτή είναι η απίθανη ιστορία ενός μικρού φίλου της Ρίβερ που έφτασε σε σημείο να πουλήσει τα παιχνίδια του για να μπορέσει να παρακολουθήσει τον δεύτερο τελικό, ενώ στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις εκπληκτικές εικόνες από την τελευταία προπόνηση της Μπόκα Τζούνιορ πριν τον επαναληπτικό τελικό!

Boca Juniors fans fill La Bombonera to watch training before Copa Libertadores final



Το Λονδρέζικο ντέρμπι: Τότεναμ-Τσέλσι (Cosmote Sport1 19:30)

Κλείσιμο
Με ντέρμπι και μάλιστα… τοπικό επιστρέφει η Premier League. Η τέταρτη Τότεναμ φιλοξενεί απόψε την τρίτη Τσέλσι στο πιο ενδιαφέρον ματς της 13ης αγωνιστικής. Η Τότεναμ έχει 27 βαθμούς και η Τσέλσι 28 με τους γηπεδούχους να έχουν ηττηθεί και στα δύο εντός έδρας ντέρμπι που έχουν δώσει φέτος (με Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ) και να μην έχουν καμία ισοπαλία, ενώ οι φιλοξενούμενοι είναι αήττητοι ωστόσο έχουν 4 ισοπαλίες (κι η τελευταία που σημειώθηκε εντός έδρας με την Έβερτον τους έφερε στο -4 από την κορυφή).

Τρίπιερ, Ρόουζ και Ντεμπελέ θα λείψουν από τους γηπεδούχους, ενώ αμφίβολος είναι ο Βερτόνχεν. Για τους «μπλε», που την Πέμπτη φιλοξενούν τον ΠΑΟΚ για το Europa League, ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Κόβατσιτς.

«Ένεση» αισιοδοξίας για την Τσέλσι και η ανανέωση του συμβολαίου με τον  Ενγκολό Καντέ. Το ασταμάτητο και τρομερά αποτελεσματικό «εργαλείο» στο χώρο του κέντρου, ανανέωσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Λονδίνου για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως ακριβώς είχε γίνει γνωστό πριν από λίγες μέρες.
Οι «μπλε» επισημοποίησαν την υπογραφή του deal το πρωί της Παρασκευής, με τον ποδοσφαιριστή να έχει καταφέρει να πάρει δυο σερί πρωταθλήματα με δύο διαφορετικές ομάδες μετά το έπος με τη Λέστερ το 2016 και τον τίτλο με την Τσέλσι στην πρώτη σεζόν του Κόντε, το 2017.

Μάλιστα, είχε αναδειχθεί παίκτης της χρονιάς από την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών αλλά και την αντίστοιχη Ένωση Ποδοσφαιρικών Συντακτών στην Αγγλία. Σύμφωνα με όσα έχουν κυκλοφορήσει, βάσει του νέου συμβολαίου, ο Καντέ θα έχει μισθό 300.000 λίρες εβδομαδιαίως.

Στα υπόλοιπα ματς η πρωτοπόρος Μαν. Σίτι δοκιμάζεται στην πρωτεύουσα από τη Γουέστ Χαμ χωρίς τους Μπερνάντο Σίλβα και Μεντί, ενώ η δεύτερη Λίβερπουλ έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της πολύ δυνατής φέτος Γουότφορντ χωρίς τον λαβωμένο Λαλάνα. Η δε όγδοη Μαν. Γιουνάιτεντ φιλοξενεί την Κρίσταλ Πάλας χωρίς περιθώρια για άλλες απώλειες δίχως τον τιμωρημένο Σο. Την Κυριακή η πέμπτη Άρσεναλ πηγαίνει στην έδρα της Μπόρνμουθ δίχως τους Κοσιελνί και Γουέλμπεκ.


Φωτιά στην Ισπανία από το ντέρμπι Ατλέτικο - Μπάρτσα (Cosmote Sport2 21:45)

Σούπερ ντέρμπι κορυφής στη La Liga με την Ατλέτικο Μαδρίτης να υποδέχεται στο Wanda Metropolitano την Μπαρτσελόνα απειλώντας να την γκρεμίσει από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η Μπάρτσα ήταν στο +4, ωστόσο στο τελευταίο της παιχνίδι πριν την διακοπή γνώρισε ήττα σοκ στο Καμπ Νου από την Μπέτις (τελικό σκορ 3-4) και πλέον η διαφορά της από την 3η Ατλέτικο (είναι ισόβαθμη με την Σεβίλλη) είναι μόλις ένας βαθμός με τους Καταλανούς να έχουν 24 και τους Μαδριλένους 23.

Η Ατλέτικο ανακοίνωσε ότι οι Ντιέγο Κόστα, Λούκας Ερναντέζ, Κόκε, Λεμάρ, Σάβιτς, πήραν το okay από το ιατρικό επιτελείο και είναι διαθέσιμοι κόντρα στην Μπαρτσελόνα.
Καλά είναι τα νέα για τον Τσόλο Σιμεόνε ενόψει ενός εκ των σημαντικότερων αγώνων της σεζόν καθώς ο Αργεντινός τεχνικός έμαθε από το ιατρικό επιτελείο ότι μπορεί να υπολογίζει στους πέντε παίκτες για το κρίσιμο ματς στο Wanda Metropolitano κόντρα στους Καταλανούς. Οι αμυντικοί, Λούκας Ερναντέζ, Στέφαν Σάβιτς, επέστρεψαν, όπως επίσης οι μέσοι, Κόκε, Τομάς Λεμάρ, αλλά και ο επιθετικός Ντιέγο Κόστα, όλοι πήραν το okay από το ιατρικό επιτελείο και θα είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στην Μαδρίτη.

Αντίθετα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του Φελίπε Κουτίνιο, αφήνοντας τον εκτός αποστολής για το σημερινό παιχνίδι με την Ατλέτικο.
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός επέστρεψε μεσοβδόμαδα στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα και οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι θα κάνει τα πάντα για να προλάβει το σημερινό παιχνίδι με την Ατλέτικο στο Wanda Metropolitano.

Ωστόσο, ο Βαλβέρδε δεν θέλησε να ρισκάρει τη συμμετοχή του, λόγω της αγωνιστικής απραξίας, και έτσι προτίμησε να τον αφήσει εκτός αποστολής.
Φυσικά εκτός είναι και ο Ιβάν Ράκιτιτς, λόγω τραυματισμού αλλά και τιμωρίας, ενώ αντίθετα στην αποστολή επιστρέφει ο Ουσμάν Ντεμπελέ.
Σε περίπτωση που η Μπαρτσελόνα περάσει νικηφόρα από το Wanda κόντρα στην Ατλέτικο, τότε ο Λιονέλ Μέσι θα ισοφαρίσει το φοβερό ρεκόρ του Ραούλ απέναντι στους Ροχιμπλάνκος.
Ο Ραούλ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης κατέγραψε 17 νίκες σε 27 ματς κόντρα στην Ατλέτικο στα μεγάλα ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας.

Ο Μέσι απέχει μία νίκη από το να ισοφαρίσει τον Ραούλ στις νίκες απέναντι στους Ροχιμπλάνκος και έχει την ευκαιρία να το πράξει απόψε το βράδυ στο Wanda Metropolitano.

Άλλωστε, ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει μια ιδιαίτερη σχέση να «πληγώνει» την Ατλέτικο, καθώς απέναντί της έχει σκοράρει 28 γκολ σε 36 αναμετρήσεις.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης