Βασιλειάδης: Να συλληφθούν όσοι σήκωσαν το πανό για τη Σρεμπρένιτσα

Βασιλειάδης: Να συλληφθούν όσοι σήκωσαν το πανό για τη Σρεμπρένιτσα

Αν εντοπιστούν, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να τους απαγορευθεί δια βίου η είσοδός τους στα γήπεδα, δηλώνει ο υφυπουργός Αθλητισμού

Βασιλειάδης: Να συλληφθούν όσοι σήκωσαν το πανό για τη Σρεμπρένιτσα
Την έντονη αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη προκάλεσε η ανάρτηση του προκλητικού πανό για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» στον αγώνα Ελλάδα-Βοσνία το βράδυ της Κυριακής
.

Κλείσιμο
Ο κ. Βασιλειάδης κάνει λόγο για «απαράδεκτο περιστατικό» και συμπληρώνει ότι «τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα».

Προαναγγέλλει, δε, ότι αν εντοπιστούν οι δράστες πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα».

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού έχει ως εξής:

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιώργος Βασιλειάδης εκ μέρους του συνόλου της Ελληνικής Κυβέρνησης  εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη και αποτροπιασμό του για τα όσα έλαβαν χώρα  χθες στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ελλάδας – Βοσνίας.

Ο κ. Βασιλειάδης χαρακτηρίζει την ανάρτηση του φασιστικού πανό, εναντίον των Βοσνίων, που αφορούσε τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, από ελάχιστο αριθμό θεατών, απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν συνάδει με τις Αρχές και τις Αξίες της Ελληνικής Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τον Ελληνικό Λαό.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού υπογραμμίζει ότι τέτοιου είδους ανθρωπόμορφα φασιστοειδή δεν έχουν καμία θέση στα ελληνικά γήπεδα, ιδίως στους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας και βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την Ελληνική Αστυνομία για να εντοπιστούν οι δράστες και να τιμωρηθούν, εκφράζοντας ταυτόχρονα και την πρόθεση να τους απαγορευθεί, διά βίου, η είσοδος στα γήπεδα.

Η επιστολή που έστειλε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης