Τζέσι Λίχτενσταϊν: Ο δημοσιογράφος που ρώτησε τον Άντιτς για τον «Μακεδόνα» Μεγαλέξανδρο

Τζέσι Λίχτενσταϊν: Ο δημοσιογράφος που ρώτησε τον Άντιτς για τον «Μακεδόνα» Μεγαλέξανδρο

Ο συνεργάτης του Atlanta Magazine υποστήριξε μάλιστα ότι τα Σκόπια είναι... αρχαίο κράτος!

Τζέσι Λίχτενσταϊν: Ο δημοσιογράφος που ρώτησε τον Άντιτς για τον «Μακεδόνα» Μεγαλέξανδρο
O πρώην μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού και νυν των Atlanta Hawks, Πέρο Άντιτς, παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό AtlantaMagazine και στο δημοσιογράφο Τζέσι Λίχτενσταϊν και, μέσα σε όλα, φρόντισε να τονίσει πόσο... "μακεδονικά" είναι τα Σκόπια.

Εκτός λοιπόν από τα παιδικά του χρόνια, τα τατουάζ του, αλλά και την απόφασή του να κάνει το άλμα προς το ΝΒΑ, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του για την καταγωγή του  Μεγάλου Αλεξάνδρου και του "μακεδονικού" μουσακά.

Ιδιαίτερη εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν τα επίμονα ερωτήματα που θέτει ο δημοσιογράφος γύρω από αυτό το ζήτημα. Λογικό, θα πει κανείς, γιατί τα Σκόπια είναι μια χώρα σχεδόν άγνωστη στην πέρα όχθη του Ατλαντικού.

Κλείσιμο
Αν είναι όμως μόνο η αμάθεια το θέμα, γιατί ο κ. Λιχτενστάιν παίρνει θέση, λέγοντας ότι ναι μεν η "Μακεδονία" είναι ένα νέο κράτος, αλλά παράλληλα και αρχαίο; Τόνιζει δε, χωρίς να ρωτήσει τον παίκτη, ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Μακεδόνας («But it's also very ancient -Alexander the Great is from Macedonia» είναι η ακριβής διατύπωση του δημοσιογράφου στα αγγλικά).

Από τον πρόλογο της συνέντευξης προϊδεάζει φυσικά για το τι θα ακολουθήσει: "Macedonian, after all, comes from the ancient Greek word Makedones -the tall ones" («Μακεδόνας άλλωστε προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη Μακεδόνες», αναφέρει ο κ. Λίχτενσταϊν»). Μόνο και μόνο αυτή η αναφορά προκαλεί κάποια αισθητή... αντίθεση.

Ακόμα και τα σχόλια των αναγνωστών κάτω από τη συνέντευξη που έχει αναρτηθεί και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού, τον προτρέπουν να διορθώσει το λάθος του, διότι, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τα Σκόπια την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν υφίσταντο καν σαν έθνος. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει απαντήσει...

Μπορεί ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος - ποιητής (είναι το χόμπι του), με άρθρα και ρεπορτάζ σε αρκετές εφημερίδες και περιοδικά των ΗΠΑ, να μην δείχνει... απόλυτος γνώστης του ελληνοσκοπιανού ζητήματος. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι συνεργάζεται με το αγγλόφωνο σκοπιανό σάιτ «Topix», στο οποίο στέλνει και άρθρα για θέματα που αφορούν το ΝΒΑ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης