Μώραλης: «Θέλουμε να ανέβει επίπεδο η Super League»

Μώραλης: «Θέλουμε να ανέβει επίπεδο η Super League»

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, εξήγησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 γιατί η διοργανώτρια αρχή εμμένει στον υποβιβασμό δύο ομάδων και την άνοδο ισάριθμων


Μώραλης: «Θέλουμε να ανέβει επίπεδο η Super League»
Super League και Football League δίνουν μάχη, με τη μεν πρώτη να ζητεί να υποβιβάζονται δύο ομάδες και να προβιβάζονται ισάριθμες και τη δε να επιθυμεί ο αντίστοιχος αριθμός να είναι τρεις. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής της μεγάλης κατηγορίας, Γιάννης Μώραλης, με παρέμβασή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 εξήγησε τη στάση της Super League.

«Σαν Super League στείλαμε απολύτως έγκαιρα την προκήρυξή μας, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Οι λίγκες εισηγούνται την προκήρυξή τους και η ΕΠΟ εγκρίνει ή τροποποιεί. Όπως στείλαμε εμείς, έστειλε και η Football League», ανέφερε αρχικά στην εκπομπή των Μιχάλη Τσόχου και Σωτήρη Κωσταβάρα.

«Η Super League δεν θέλει να προασπίσει το συμφέρον της τρίτης ομάδας να μην πέσει. Εμείς νιώθουμε πως δεν ξέρουμε πώς διαμορφώνεται το περιβάλλον στη Football League. Ποιος ήξερε πόσες ομάδες θα παίξουν στη Football League και πότε; Το μάθαμε στις 20 Σεπτεμβρίου και ακόμη υπάρχει εκκρεμότητα. Έγινε ένα πείραμα με κατάργηση ομάδων στη Football League 2 κι αύξηση των ομάδων στη Football League. Θα πρέπει να δούμε τις διαφορές που έχουν οι δύο κατηγορίες. Δεν είναι ζητούμενο πόσες θα πέσουν και πόσες θα ανέβουν. Αυτή τη στιγμή η τελευταία ομάδα της Super League έχει έσοδα 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ η μέση ομάδα της Football League δεν έχει περισσότερα από 250-300 χιλιάδες ευρώ. Καταλαβαίνεται τι προβλήματα μπορεί να δημιουργηθούν», πρόσθεσε.

Κλείσιμο
«Καταλαβαίνω τη θέση της Football League. Είναι 28 ομάδες και θέλουν να ανεβάσουν τρεις. Εμείς όμως θέλουμε ομάδες να ανεβάσουν το επίπεδο της Super League για να μην έχουμε προβλήματα. Είδατε φέτος τι έχει γίνει με την Καλλονή, που είναι μία νοικοκυρεμένη ΠΑΕ και με καλές εμφανίσεις, αλλά δεν έχει ακόμη παίξει στη Μυτιλήνη. Πιθανώς επειδή εξαπατήθηκε, έχει παίξει στο ΟΑΚΑ, θα παίξει στη Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω πού αλλού μπορεί να πάει μέχρι κι αν ετοιμαστεί ποτέ το γήπεδό της, στο οποίο δεν έχει μπει ακόμη ούτε μία πέτρα», συνέχισε ο Γιάννης Μώραλης.

Τέλος, για το γεγονός ότι η σεζόν βρίσκεται σε εξέλιξη κι ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες πέφτουν, είπε: «Ζούμε σε μια χώρα που συμβαίνουν συνεχώς έκτακτα περιστατικά. Θα ήθελα κι εγώ να έχουμε πλάνο πολλών χρόνων, ακόμη και πενταετές αν γίνεται. Όμως καλύτερα να παίρνουμε αποφάσεις στη διάρκεια της σεζόν και να μην τις αναιρούμε, παρά να αλλάζουμε αποφάσεις στη διάρκεια της σεζόν».

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης