Ο σκληρός «Πιστόλιους» ξέσπασε σε λυγμούς

Ο σκληρός «Πιστόλιους» ξέσπασε σε λυγμούς

  • Την επόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη
  • Ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος, απαντά ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης που κινδυνεύει με ισόβια


Ο σκληρός «Πιστόλιους» ξέσπασε σε λυγμούς
Κατηγορίες για φόνο απήγγειλε ο εισαγγελέας στον Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος το πρωί της Παρασκευής οδηγήθηκε στο δικαστήριο της Πρετόριας.

Στο άκουσμα των κατηγοριών ο 26χρονος Παραολυμπιονίκης, άρχισε να τρέμει και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς στα χέρια του αδερφού του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη όταν και ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο αθλητής θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, όπως και ζητά η υπεράσπιση.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η εισαγγελία ετοιμάζεται να ζητήσει τη διεξαγωγή δίκης για «φόνο εκ προμελέτης», κατηγορία που μπορεί να επισύρει ακόμα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Πάντως, ο Πιστόριους αρνείται «όσο πιο έντονα γίνεται» την κατηγορία για φόνο, αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η οικογένειά του και ο πράκτοράς του.

«Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον αθλητή ζήτησαν να αναβληθεί ως την Τρίτη η διαδικασία της αίτησης αποφυλάκισης με εγγύηση ώστε να έχουν το χρόνο να διεξαγάγουν τη δική τους έρευνα σχετικά με τις συνθήκες της τραγωδίας», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Ο Πιστόριους «κατέστησε σαφές ότι θα ήθελε να στείλει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρέεβα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα θα πρέπει να είναι για την Ρέεβα και την οικογένειά της- ανεξάρτητα από τις συνθήκες αυτής της τρομερής, τρομερής τραγωδίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.





Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου ο αθλητής θα παραμείνει προφυλακισμένος σε κελί αστυνομικού τμήματος της Πρετόριας. Οι δικηγόροι του ζήτησαν τη μεταφορά του αλλού ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε από το δικαστή ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγο να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.



Υπενθυμίζεται ότι ο Πιστόριους κατηγορείται πως πυροβόλησε και σκότωσε την 30χρονη αρραβωνιαστικιά του, Ρεέβα Στέενκαμπ.

Η Στέενκαμπ βρέθηκε νεκρή τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην κατοικία του θρύλου του παραολυμπισμού.
Όπως έγινε γνωστό, την πυροβόλησε τέσσερις φορές δια μέσου της πόρτας του μπάνιου της κατοικίας του. Διαβάστε αναλυτικά εδώ

Αρχικά, τα νοτιοαφρικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ατύχημα, αναφέροντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε κατά λάθος, καθώς η 29χρονη ήθελε να κάνει έκπληξη στον αθλητή για την ημέρα των ερωτευμένων και εκείνος την πέρασε για διαρρήκτη.

Ωστόσο, οι αρχές αντιμετώπισαν από την αρχή με καχυποψία τους ισχυρισμούς του αθλητή, ενώ η αστυνομία της Ν. Αφρικής έκανε λόγο για προηγούμενους «οικογενειακούς καυγάδες» στην κατοικία του Πιστόριους.

Παράλληλα, υπήρξαν μαρτυρίες από γείτονες ότι άκουσαν φωνές και ουρλιαχτά περίπου την ώρα την πυροβολισμών.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος αθλητής επρόκειτο να μιλήσει σε σχολείο του Γιοχάνεσμπουργκ αυτήν την εβδομάδα για τη βία κατά των γυναικών καθώς θεωρείται «εθνικός ήρωας» στην Νότιο Αφρική.






Ανταποκριτής του «Guardian» που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δικαστήριο σήμερα περιέγραφε καρέ καρέ τις εικόνες που έβλεπε.

Ο Πιστόριους έφθασε στο πίσω μέρος αστυνομικού οχήματος κρύβοντας το πρόσωπό του πίσω από μία κουκούλα και ένα τετράδιο σημειώσεων Α4.

Στα πρώτα καθίσματα του δικαστηρίου βρισκόταν, εκτός από τον αδερφό του αθλητή, ο πατέρας του και η αδερφή του.  Μάλιστα, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, μια ιδιαιτέρως συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο πατέρας του άπλωσε το χέρι του στον ώμο του γιου του.  










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης